Camp de Túria rebrà la trobada d'escoles en valencià, aquest diumenge 6 d'abril a Olocau Camp de Túria rebrà la trobada d'escoles en valencià, aquest diumenge 6 d'abril a Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria rebrà la trobada d'escoles en valencià, aquest diumenge 6 d'abril a Olocau

La jornada coincidirà amb la seua presència en molts altres punts de tota la geografia del nostre País, en un moment en què les línies en valencià en els Col·legis Públics estan sent maltractats i retallats per la política d'Alberto Fabra que dirigeix en primera persona la consellera Maria José Catalá.





Camp de Túria rebrà les jornades aquest diumenge 6 d'abril i desplegarà un gran nombre d'activitats en les quals colabararàn IES i Col·legis Públics de la nostra comarca.

El diumenge 6 d'abril és el final de quasi una setmana d'activitats

En que els Col·legis i els IES de la comarca han realitzat en el municipi d'Olocau, activitats que han omplert, en la nostra llengua dels continguts quotidians que els alumnes realitzen en les seues aules.

Olocau acabarà les activitats amb una jornada festiva, la del 6 d'abril, que permetrà que tots els col·legis que han participat i els instituts es retroben i també pares i mares, juntament amb professors i simples veïns/as que omplen aquestes jornades lúdiques tots els anys.

A més de Camp de Túria aquesta jornada es realitza en moltes altres comarques del nostre País. El dissabte obrirà el cicle de les festes per la llengua la Trobada de la Marina Alta a Gata de Gorgos i el diumenge se celebraran sis Trobades més al llarg del País Valencià: a Benicarló (el Maestrat/ els Ports), a Olocau ( el camp de Túria), a Vinalesa (Horta Nord), a Corbera ( la Ribera), a Alacant (l'Alacantí) i a La Romana (les Valls del Vinalopó).
Escola Valenciana enviarà notes de premsa al respecte dissabte i diumenge acompanyades de fotografies de les Trobades i de xifres d'assistents. Es poden consultar els programes detallats d'aquestes Trobades a www.escolavalenciana.org/trobades2014

L'alcalde d'Olocau Antonio Ropero i Escola Valenciana conviden a participar tota la ciutadania a les primeres Trobades 2014 independentment de la comarca . "Cal que els valencians i les valencians participem en les Trobades d'aquest cap de setmana d'una manera massiva, aneu a la Trobada de la vostra comarca,'




Les Trobades 2014

"Tal com es diu al manifest que hem elaborat, les Trobades 2014 se centren en la defensa de l'escola en valencià, un model que està establert, bàsicament, en el sistema educatiu públic. Les Trobades són l'altaveu per reivindicar els recursos públics que es mereix una escola com la nostra, la que està formant els valencians i les valencianes del futur. És inacceptable que un govern tanque centres educatius. És antidemocràtic que s'intente eliminar l'ensenyament en valencià. Cada família a la qual es nega el dret bàsic que els seus fills i filles estudien en valencià està patint una política governamental autoritària", ha destacat Vicent Moreno.

Així mateix, el president d'Escola Valenciana ha volgut explicitar que "les Trobades van més enllà de l'àmbit educatiu i que suposen un exercici democràtic de promoció del nostre màxim tret d'identitat davant dels atacs frontals per part de la Generalitat Valenciana que està sofrint la nostra llengua en els últims mesos amb el tancament de RTVV, les pressions a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la supressió a tort i a dret d'unitats d'ensenyament en valencià".

Les Trobades del pròxim cap de setmana posaran en primera línia de debat l'arranjament escolar previst per la Conselleria d'Educació per al pròxim curs escolar. Per a Escola Valenciana és intolerable que la Conselleria d'Educació haja previst eliminar de forma automàtica 70 unitats en valencià d'infantil i primària arreu del País Valencià i que 82 més perillen.

A més, l'entitat ha començat a detectar casos d'irregularitats promogudes des de l'Administració educativa en aquelles escoles que tenen doble línia educativa i han de suprimir o la línia en valencià o la línia en castellà. En aquest context s'havia establert que seria el Consell Escolar del centre l'òrgan que decidiria aquest tema.

Ara mateix hi ha dues escoles de la Marina Alta, el CP Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell i el CP Sant Vicent Ferrer de Teulada, que van decidir en Consell Escolar conservar la línia en valencià i ara la Conselleria d'Educació els obliga a eliminar la unitat en valencià i conservar la unitat en castellà sense el consens de la comunitat educativa dels centres. En el cas de Poble Nou de Benitatxell desapareix tota l'oferta d'ensenyament en valencià a la població i justament l'escola de Teulada és la del poble originari del vicepresident de la Generalitat Valenciana Jose Císcar i amb aquesta actuació és pot valorar la nul•la sensibilitat que té tota una autoritat valenciana com ell en una matèria fonamental com és d'Educació.

En aquest sentit, dues escoles més de la Plana, el CP Herrero de Castelló i el CP José Alba de la Vilavella han estat informats que els van a fer el mateix. En el cas de l'escola de Castelló, el centre es queda sense oferta d'ensenyament en valencià i en el cas de l'escola de la Vilavella encara és més greu, perquè es deixa tota la població sense oferta d'ensenyament en valencià.

"Açò és un símptoma del caos intern que hi ha actualment en la Conselleria d'Educació i una manca absoluta de responsabilitat i de criteri per part dels màxims responsables en Educació, que estan sent implacables amb la democràcia participativa de les nostres escoles. És la constatació del nerviosisme intern del partit que ens governa i les actuacions que es fan al respecte són certament absurdes", s'ha declarat per part dels representants d'Escola Valenciana.

Per tota aquesta onada de greuges comparatius provocats per la Conselleria d'Educació, Escola Valenciana presentarà el dilluns 7 d'abril un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia valencià on s'argumenta la necessitat de provocar la suspensió cautelar de l'arranjament escolar per al curs 2014-2015. "Aquesta mesura significa que si el TSJ accepta la nostra proposta, l'arranjament que ha fet la Conselleria d'Educació queda invalidat i anul•la el procés de matriculació ", ha explicat el president d'Escola Valenciana.

Serà el mateix dia que Escola Valenciana intensificarà la campanya "Si vols qualitat, marca't un punt. Matricula en la nostra escola", que informa les famílies que van a matricular els fills i filles de 3 anys sobre el millor programa educatiu actual: el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià". Informació de la campanya a www.escolavalenciana.org/matriculacio

Mapa i activitats.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal