Marina Albiol a la Pobla de Vallbona: 'Volem una altra Europa i no sols xicotetes reformes de l'Europa actual' Marina Albiol a la Pobla de Vallbona: 'Volem una altra Europa i no sols xicotetes reformes de l'Europa actual'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marina Albiol a la Pobla de Vallbona: 'Volem una altra Europa i no sols xicotetes reformes de l'Europa actual'

La diputada d'Esquerra Unida i candidata a les eleccions europees en la xarrada debat que va tenir lloc ahir -13 de març- a la Pobla de Vallbona va manifestar la intenció de la seua organització de cercar un canvi total de les estructures actuals de l'Europa de l'euro. Segons la diputada autonòmica, les actuals institucions europees no serveixen a la majoria de la ciutadania perquè estan al servei dels bancs i els poders econòmics que 'ordenen les polítiques a realitzar al servei dels seus interessos'.

l'acte va ser presentat pel regidor de la Pobla: Javier Descalzo. 

La diputada va recordar una frase de Julio Anguita quan es va aprovar el tractat de Maastrich que ja anunciava aquesta situació, va recordar que Julio Anguita advertia 'quan entre en funcionament el Banc Central Europeu, es prendran decisions al marge dels poders democràtics triats pels ciutadans d'Europa'. L'advertiment ja s'ha complit, no es tractava d'una premonició, sinó d'una anàlisi precis sobre el tractat de Maastrich.

Un moment de l'acte: Marina Albiol i el regidor Javier Descalzo


L'actual política es contra la majoria.

Marina Albiol, va manifestar que aqueix disseny de l'Europa actual permet que la Troica (dos poders econòmics i una institució que no representa al europeus), dissenye una política econòmica i social que va contra la majoria. Per aqueixes raons va seguir Marina Albiol desgranant les propostes que la seua organització porta per a Europa i que pretén engegar en col·laboració amb la resta de l'esquerra europea:
Canviar l'eix d'Europa i portar-ho a favor de la majoria social

Una Europa que canvie el seu eix per un altre completament social i dirigit a la majoria de la societat. Que mantinga una Renda Bàsica europea perquè ningú puga estar exclòs. Uns serveis socials en marxa i treballant per als ciutadans/as, Una Europa laica sense 'inquisicions religioses' posant tota la solidaritat possible en marxa i capaç de canviar la base de l'actual societat europea. La majoria governant en favor dels seus propis interessos i no com ocorre actualment que els poders econòmics donen instruccions en el seu benefici i cerquen acabar amb l'estat de benestar europeu.

No pagar el deute il.legitim i fer una política sostenible ecològicament

Marina Albiol considerà necessari que es faça una auditoria del deute espanyol perquè és impossible pagar-ho i els recursos que es destinen al pagament es lleven de les polítiques socials tan necessàries. Canviar la política europea actual per a convertir-la en sostenible ecològicament i oblidar els projectes que estan acabant amb la Terra. Sense l'ecologisme no hi haurà projecte de futur per a la societat.
Defensa dels Drets Humans i contra la xenofòbia

No va oblidar la diputada autonòmica d'Esquerra Unida una referència a les polítiques de fronteres d'Europa que s'està realitzant a Ceuta. Un atac a la vida que ja ha costat la de 15 persones i que segueix amenaçant els Drets Humans.

Feminisme:

Finalment Marina Albiol va deixar clar que sense que el 50% dels habitants d'Europa que són dones, puguen estar en peus d'igualtat amb l'altre 50%, és a dir sense que es pose fi a les polítiques patiarcals i masclistes, tampoc és possible construir l'Europa que la seua organització propugna.Després de la xarrada el debat va donar per a moltes intervencions d'entre el nodrit grup d'assistents que van debatre sobre els projectes la participació ciutadana en les eleccions, els projectes socials que havia anunciat la diputada, les llistes electorals i els trets xenòfobs de l'actual política europea

La sala estava plena i va ser gravat, algun moment de l'acte per la Televisió Municipal de la Pobla
 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal