L'Eliana es mostra contrària a la privatització dels Registres Civils en mans dels Registradors L'Eliana es mostra contrària a la privatització dels Registres Civils en mans dels Registradors
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana es mostra contrària a la privatització dels Registres Civils en mans dels Registradors


En el Ple  celebrat el 30 de març, l'Alcalde José Maria Angel anuncia que el pressupost 2013 es tanca amb superavit.

Una proposta de l'equip de govern (PSPV-EUPV), es va aprovar ahir en el Ple municipal per la qual s'acorda fer arribar al Ministre de Justícia l'opinió institucional de l'Eliana contraria a la privatització del Registre Civil que està propugnant 

La proposta intenta eixir al pas de la privatització anunciada per Alberto Gallardón en favor dels Registradors amb l'entrega del 'negoci' de les inscripcions relacionades amb les persones (naixements, matrimoni, separacions i divorcis, naiximent de fills, separacions de béns,,etc). Tot un molt bon negoci que va denunciar, com portaveu per a la moció per part de l'equip de govern, el regidor José A. Lorente (EU). 

Lorente va recordar, que com sol passar, el negoci dels Registradors serà a costa del pagament pels ciutadans de totes les inscripcions, notes i certificacions que emeten els Registradors.
Segons la proposta aprovada el govern de l'Elaina i el seu Plenari perquè la proposta va ser aprovada per majoria, s'oposa a aquesta privatització perquè consideren que les dades civils de la ciutadanía han de ser administrades  per organismes de l'Estat. Així mateix van manifestar en la proposta la seua repulsa per l'intent de negoci que suposa aquesta proposta, ara que els Registradors estan en vaques flaques, se'ls lliura un dels nínxols de negoci més segurs i obligatoris d'un Estat.

El regidor Jose A. Lorente va defensar que el manteniment d'aquests Registres en mà pública garanteix mès la privadesa dels ciutadans/as,gratuïtat de la inscripció dels actes i i que açò no és obstacle perquè es modernitzen els mecanisme i es duguen a terme millores en el funcionament ' per eixemple 'on-line' dels Registre Civils.


La signatura de diversos Convenis  garanteix la dotació i el manteniment dels referents culturals de l'Eliana  com 'EL COR i L'UNIÓ MUSICAL'.


En el mateix Plenari l'alcalde José Maria Angel (PSPV) va anunciar que  l'Ajuntament de l'Eliana ha executat el pressupost de l'any 2013 amb superavit, la qual cosa li permetrà prendre decisions sobre la seua aplicació a pagaments del ja xicotet deute que manté el municipi o a futures inversions.

El plenari aprovà diversos Convenis de l'Ajuntament amb Associacions Culturals i Esportives del municipi, garantint, segons va explicar l'equip de govern, 'les activitats de grups com el Cor de l'Eliana o la Unió Musical, que serveixen com a referent cultural del municipi, tant en actes interns, com en la seua representació fora del municipi'.

Hauran beques per a promoure ensenyaments artístics

A proposta de l'equip de govern i per unanimitat, es van aprovar les Bases i la Convocatòria de beques per a la promoció i foment dels ensenyaments artístics al municipi.

Finalment es va aprovar el Conveni que permet la subsistència i funcionament de les Escoles Esportives Municipals. Un sistema de funcionament que ve avalat per més de deu anys de treball per Conveni i que té bastant suport ciutadà.

Una moció conjunta de tots els grups en favor dels drets de la dona, va intentar celebrar 22 dies després el 8 de març
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal