L'Eliana: L'Hort de les Taules un espai públic, poc conegut i potser poc usat pels veïns L'Eliana: L'Hort de les Taules un espai públic, poc conegut i potser poc usat pels veïns
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana: L'Hort de les Taules un espai públic, poc conegut i potser poc usat pels veïns

En el seu interior es troben els horts d'oci que l'Ajuntament assigna i que impulsa l'Agenda 21 i que impulsa l'Agenda 21. Tal vegada algun que un altre acte, dels molts que es realitzen a l'Eliana, cultural o esportiu, realitzat en les instal·lacions annexes al parc, permeta una major utilització.
Ni tan sols un quinquenni s té el jardí que conté aquesta zona de l'Eliana i que es troba fora del casc urbà i, potser per açò, menys utilitzat que la resta de la xarxa de jardins, parcs i zones verdes del nostre municipi de Camp de Túria.

El Parc té una obertura i tancament controlat, la qual cosa permet que el seu ús puga estar mesurat i els seus espais cuidats. A l'hivern l'obertura és des de les 9 fins a les 19 hores i a la primavera-estiu fins a les 21 hores. Qui escriu açò, aprofita molts dels períodes de 'bona primavera' per a asseure's en un dels seus bancs i aprofita el sol no sufocant encara per a llegir alguna cosa, la vista en alguns punts és molt bona sobre la Calderona.   Quantes vegades, assegut en el parc, he repassat la premsa i tantes vegades l'Eliana 2000.
un dels horts d'oci treballats

És una de les zones de l'Eliana que es troba propera a l'àrea coneguda com 'Hendaya', encara que pegada a la carretera que introdueix  a tots els que vénen amb cotxe entrant a l'Eliana a través de tres rotondes que acaben en el casc urbà. En la primera rotonda entrant a l'esquerra es troba el parc. El seu nom li arriba de quan en aquella zona es trobaven parcel·les o camps d'ús totalment agrícoles el reg del qual es feia a través de la Font de les Taules que encara és visible, encara que urbanitzada i adequada. Avui dia el desenvolupament urbà residèncial ha envaït pràcticament tot el seu entorn, però el seu interior alberga una de les àrees que l'Ajuntament posa a la disposició dels veïns/as per al cultiu ecològic, els Horts d'Oci.

Aquests horts impulsats també per l'Agenda 21 de l'Eliana i són adjudicats oficialment per concessió (són àrees xicotetes de cultiu per a ús individual). Són una experiència ecològica que impulsa l'Agenda 21 i per a la qual el govern municipal assigna els recursos corresponents, potser no tots als quals aspiren els impulsors.

Dins del parc els horts d'oci reben també assessorament perquè el cultiu no es convertisca en frustració. Periòdicament es fan reunions, sobre el propi terreny, d'assessorament tècnic agrícola. També impulsats per l'Agenda 21 de l'Eliana

El Parc té quasi 28.000 metres quadrats en la seua totalitat, dels quals 13.000  conformen l'adaptació enjardinada de les Taules. que no són més que recreació enjardinada d'aquelles taules agrícoles de conrea que en el seu moment, en una època més agrícola van ser protagonistes en eixa zona. Avui dia l'agricultura és un espai quasi desaparegut a L'Eliana.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal