Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana, (PSPV-EU), recorrerà al constitucional la Llei Local, defensant l'autonomia local

Amb aquesta decisió l'Eliana es converteix en el primer municipi de Camp de Túria que s'incorpora i que recorrerà la Llei de Reforma Local 21/2013. Recentment tota l'oposició de La Pobla de Vallbona  ha demanat un Ple extraordinari abans del 28 de febrer en el mateix sentit.

Per acord del Ple Extraordinari celebrat avui 17 de febrer, l'Ajuntament de l'Eliana s'incorpora als quasi 3.500 Ajuntaments que presentaran el recurs contra la Llei de Reforma Local que li lleva als municipis de menys de 20.000 habitants les competències més properes i demanades pels ciutadans (socials i serveis bàsics). El PP no vota a favor, i ha defensat les posicions de Rajoy i el seu govern a pesar que l'Ajuntament de l'Eliana  perd les competències sobre serveis socials i serveis bàsics



A més dels ajuntaments, recorreran també governs autonòmics i diputats

Aquest recurs dels ajuntaments se sumarà al que presentaran a nivell general els grups de l'oposició citats anteriorment des del Congrés amb la signatura de 50 diputats, i als quals preparen Comunitats Autònomes com Astúries, Andalusia i Catalunya, així com diversos parlaments autonòmics.

Els arguments de tots aquests recursos seran els mateixos: que la Reforma Local vulnera competències autonòmiques i atenta contra l'autonomia local que consagra la Constitució. En aquesta tesi han incidit els partits que han fet front comú contra una llei que, segons han denunciat, el PP ha aprovat "sense consens" i que obri la porta a la "privatització" si no la "desaparició" dels serveis socials que presten els ajuntaments.

Al País Valencià els Ajuntaments que el PSPV, Esquerra Unida, Els Verds del PV i Compromis tenen la majoria ho presentaran en el primer Ple, en la resta d'Ajuntaments, sol·licitaran Plens Extraordinaris perquè es debat.


El mínim necessari legal per a portar avant aquest recurs són 1160 ajuntaments amb acords de plens que representen a 7.800.000 habitants i el termini és d'un mes des que es llança la iniciativa.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal