Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La web d'EUPV Calatravatelaclava seguirà oberta per decisió judicial

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ( TSJCV), el jutge ha rebutjat el tancament cautelar de la pàgina perquè, tal com van apuntar els advocats d'EU i també la fiscal, funciona des de 2012 i, per tant, "no concorre perill algun en la demora".
El Jutjat de Primera Instància número 12 de València ha rebutjat ahir el tancament cautelar de la web calatravatelaclava.com, que Esquerra Unida va engegar per fer públiques les "pífies" i els sobrecostos en les obres de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, responsable, entre uns altres, del projecte de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.
Aquesta mesura cautelar, sol·licitada per la representació legal de Calatrava, forma part de la demanda que l'arquitecte ha interposat contra Esquerra Unida, en la qual reclama, a més del tancament de la web per considerar-la "denigrant", el pagament de 600.000 euros per dany a l'honor. D'igual forma, en la demanda denuncien que es pretén relacionar a l'arquitecte amb una "possible trama de corrupció".
En la vista celebrada el passat 13 de febrer sobre aquesta petició de tancament cautelar, la representació jurídica de Calatrava va defensar que la web, que des que es va fer pública la demanda ha multiplicat les seves visites, perjudica els interessos de l'arquitecte i que "està causant, en aquests moments, un dany irreparable".
El seu advocat, Santiago Thomás de Carranza, va considerar aquesta pàgina, promoguda pel diputat autonòmic d'EU Ignacio Blanco, una "intromissió il·legítima en l'honor" del seu defensat.
Defensa
Per contra, el lletrat d'Esquerra Unida, Jorge Climent, va defensar que són "públics i notoris els sobrecostos, retards i errors" en els projectes de Calatrava repartits per Espanya i el món.
En aquest sentit, va defensar que la web és una eina en pro de la transparència que únicament difon articles de premsa crítics amb Calatrava, "molts d'ells no precisament bolxevics", en els quals no se cita a EU com a font.
La fiscal, per la seva banda, també es va oposar al tancament de la pàgina web en entendre que existeix una situació de fet consentit, atès que aquesta activa des de 2012, i que no cabia mesura cautelar alguna en aquest moment processal.
Satisfacció en Esquerra Unida
La reacció d'Esquerra Unida no s'ha fet esperar. Ignacio Blanco ha explicat que estan molt satisfets amb la decisió del jutge de denegar les mesures cautelars que sol·licitava Calatrava, concretament el tancament de la web calatravatelaclava.com, que "ofereix informació crítica però acreditada documentalment sobre els contractes, i per tant sobre els costos i sobrecostos, dels projectes de Calatrava que hem pagat tots els valencians".
A més, insistia que van a seguir denunciant el malbaratament de diners públics, fiscalitzant la contractació de la Generalitat Valenciana, i esperem que quan se celebri el judici, la sentència deixi clar que el dret a la informació i a la llibertat d'expressió prevalen sobre un suposat honor que mai ha estat vulnerat per Esquerra Unida".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal