Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla: l'oposició demana Ple Extraordinari per a recórrer al Constitucional la Llei de Reforma Local

S'inicia a Camp de Túria el camí acordat per Onze partits cap un Recurs Constitucional contra la Llei de Reforma Local, defensant l'autonomia local

Faran falta segons estableix la llei: 1160 ajuntaments els plens dels quals ho acorden i que representen a 7.800.000 habitants i el termini és d'un mes des que es llança la iniciativa.

Segons explicava ahir en una roda de premsa representants de l'àrea municipal d'Esquerra Unida, la campanya és conjunta amb les diferents forces que s'han enfrontat fora i dins del Parlament a la Llei de Reforma Local. L'objectiu sembla estar garantit perquè entre tots van comptabilitzar 3.500 ajuntaments, a tot arreu de l'estat.

La iniciativa sorgeix amb el suport de la majoria de l'oposició--PSOE i PSC, Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), Esquerra Unida, Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), CiU, ERC, BNG, Coalició Canària-Nova Canàries, i Compromís-Equo--. Els nacionalistes bascos no s'han unit posat que la Llei de Reforma local no afecta als seus territoris.

La Pobla el primer municipi de Camp de Túria que ho debatrà.

 

De fet en tota Espanya la campanya ja està llançant-se i duent-se a terme, aquí mateix a Camp de Túria ha començat l'Ajuntament de La Pobla de Vallbona, en què tota l'oposició s'ha posat d'acord per a demanar un Ple Extraordinari perquè es debat i, si escau, s'acorde el recurs. Els representants de la Pobla de Vallbona del PSPV-PSOE, de Compromís, de CUPO i d'Esquerra Unida (EUPV) han subscrit la primera petició per a un ple municipal

La base de la presentació del Recurs que s'està estenent en les diferents Comunitats Autònomes, és la defensa de l'autonomia Local que queda tremendament afectada per la reforma. De fet els Ajuntaments de menys de 20.000 habitants es transformen en gestors econòmics de competències que s'exerciten en altres Administracions.

Recorreran, ajuntaments, governs autonòmics I diputats

Aquest recurs dels ajuntaments se sumarà a més al que presentaran a nivell general els grups de l'oposició citats anteriorment des del Congrés amb la signatura de 50 diputats, i als quals preparen Comunitats Autònomes com Astúries, Andalusia i Catalunya, així com diversos parlaments autonòmics.

Els arguments de tots aquests recursos seran els mateixos: que la Reforma Local vulnera competències autonòmiques i atenta contra l'autonomia local que consagra la Constitució. En aquesta tesi han incidit els partits que han fet front comú contra una llei que, segons han denunciat, el PP ha aprovat "sense consens" i que obri la porta a la "privatització" si no la "desaparició" dels serveis socials que presten els ajuntaments.

"No volem que els ajuntaments siguen meres oficines administratives sota la tutela del ministre de torn", ha proclamat Zarrías. Al seu judici, la nova norma suposa la "desapoderación competencial" dels consistoris que aconsegueix nivells "brutals" en el cas dels municipis amb menys de 20.000 habitants. També ha criticat que amb ella s'establisca una dependència jeràrquica i els ens locals queden subordinats a altres administracions.

A el País Valencià els Ajuntaments que el PSPV, Esquerra Unida, Els Verds del PV i Compromís tenen la majoria ho presentaran en el primer Ple, en la resta d'Ajuntaments, sol·licitaran Plens Extraordinaris perquè es debata. (com és el cas de la Pobla de Vallbona)

El texte suscrit a La Pobla de Vallbona es aquest.

Abans del día 28 de Febrer de 2014, per ser el termini que estableix la llei per formalitzar el recurs que s’adjunta, la convocatòria de sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament amb el següent assumpte en el seu ordre del dia per al seu debat i votació:

PRIMER.- Tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013.

Propostes d’acord:

PRIMER.- Iniciar la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013, de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (BOE núm 312 de 30 de desembre del 2013) d'acord al text que s'adjunta, segons l'assenyalat en els arts. 75 bis i següents de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional.

SEGON.- A aquest efecte, sol•licitar dictamen del Consell d'Estat, d'acord amb el que estableix l'art. 75 ter 3 de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, a través del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, a petició de l'entitat local de major població (art. 48 Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local), així com atorgar a aquesta entitat la delegació necessària.

TERCER.- Facultar i encomanar a l’alcaldessa per a la realització de tots els tràmits necessaris per dur a terme els acords primer i segon i expressament per a l'atorgament d'escriptura de poder tan ampli i bastant com en dret es requereixi a favor de la Procuradora Sra Virginia Aragó Segura, col. n º 1040 del Col•legi de Procuradors de Madrid perquè, en nom i representació de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona de forma solidària i indistinta, s'interposi conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei 27/2013, de 27 de desembre del 2013 (BOE núm 312 de 30 de desembre del 2013), de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local seguint per tots els seus tràmits i instàncies fins a obtenir sentència ferma i la seva execució.

El signen:

En Miquel Aragón Dolz Regidor PSPV-PSOE, Na Regina Llavata i Salavert Regidora PSPV-PSOE, Na Sonia Grueso Cortina, Na Iris Marco Pérez Regidora Compromis, En Juan Aguilar Moncayo Regidor CUPO, En Fco. Javier Descalzo Heras Regidor EUPV

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal