La Pobla: El Ple sol·licitat per l'oposició per a recórrer la Llei de Reforma Local serà el 25 de febrer La Pobla: El Ple sol·licitat per l'oposició per a recórrer la Llei de Reforma Local serà el 25 de febrer
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla: El Ple sol·licitat per l'oposició per a recórrer la Llei de Reforma Local serà el 25 de febrer

La sol·licitud del Ple Extraordinari la va signar tota l'oposició perquè es debaterasobre l'adhesió al recurs d'inconstitucional de la Llei de Reforma Local. El Ple ha sigut assenyalat per l'alcaldessa de La Pobla  per al dimarts 25 de febrer, com sempre a la vesprada.

El punt de l'ordre del dia del ple extraordinari  va passar per la Comissió Informativa del passat dijous, a la qual van assistir els representants del PP i   dels sol·licitants (EUPV i CUPO), la comissió va dictaminar favorablement amb l'abstenció del PP  la proposta realitzada per l'oposició, el que significa que es presentarà a Ple precisament amb aqueix dictamen.

El Ple va ser sol·licitat amb les signatures dels assistents a la Comissió Informativa - Esquerra Unida i CUPO- també del PSPV i Compromís. El que pretenen, segons informa Javier Descalzo portaveu d'Esquerra Unida a La Pobla, és d'adherir-se al recurs davant el Tribunal Constitucional que es presentarà per quasi 3.500 ajuntaments en tot l'Estat. El Recurs serà també recolzat, segons han anunciat per Diputacions i Comunitats Autònomes i es basa en l'atac de la llei a l'autonomia local. En la comarca ja s'ha sumat al recurs l'Ajuntament de l'Eliana que ho va votar favorablementen l'ultim Ple Extraordinari.

Precisament l'organització a la qual pertany Javier Descalzo,- EUPV- va fer aquest divendres unes declaracions des de les Corts, per les quals alertava que a més de la pèrdua d'autonomia i de serveis socials que suposaria la Llei, en la majoria dels municipis. Als que actualment exercien competències sobre Ensenyament d'Adults i sobre  Conservatoris de Música municipals, la nova Llei podria causar un greu problema. Per eixa raó Lluis Torró, diputat autonòmic d'Esquerra Unida, anava a sol·licitar de la Generalitat aclariments sobre el seu comportament en aquest aspecte i diligència perquè facilitara als municipis elements i la possibilitat de seguir prestant els serveis. 


El texte suscrit a La Pobla de Vallbona  que provoca el Ple es aquest.

Abans del día 28 de Febrer de 2014, per ser el termini que estableix la llei per formalitzar el recurs que s’adjunta, la convocatòria de sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament amb el següent assumpte en el seu ordre del dia per al seu debat i votació:


PRIMER.- Tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013.
Propostes d’acord:
PRIMER.- Iniciar la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013, de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (BOE núm 312 de 30 de desembre del 2013) d'acord al text que s'adjunta, segons l'assenyalat en els arts. 75 bis i següents de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional.
SEGON.- A aquest efecte, sol•licitar dictamen del Consell d'Estat, d'acord amb el que estableix l'art. 75 ter 3 de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, a través del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, a petició de l'entitat local de major població (art. 48 Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local), així com atorgar a aquesta entitat la delegació necessària.
TERCER.- Facultar i encomanar a l’alcaldessa per a la realització de tots els tràmits necessaris per dur a terme els acords primer i segon i expressament per a l'atorgament d'escriptura de poder tan ampli i bastant com en dret es requereixi a favor de la Procuradora Sra Virginia Aragó Segura, col. n º 1040 del Col•legi de Procuradors de Madrid perquè, en nom i representació de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona de forma solidària i indistinta, s'interposi conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei 27/2013, de 27 de desembre del 2013 (BOE núm 312 de 30 de desembre del 2013), de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local seguint per tots els seus tràmits i instàncies fins a obtenir sentència ferma i la seva execució.

Plenari de la Pobla de Vallbona





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal