Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Consellería d'educació redueix unitats infantils total 155. En Camp de Túria 10 municipis afectats

Els municipis següents queden afectats i podrien ser-ho també les següents unitats en Valencià : Benaguasil(1), Bétera(1), La Pobla de Vallbona(4), Llíria (1), Náquera (1), Vilamarxant (1), Olocau/Gátova (1) 

La política del districte únic provoca l’eliminació de 20 aules d’infantil a la ciutat de València

La Conselleria d’Educació signa la mort de cinc escoles públiques d’ensenyament en valencià: EL CP Santa Quitèria d’Almassora, el CP Mestre Canós de Castelló de la Plana, el CP Sara Fernández de València ciutat, el CP Ciutat de Cremona d’Alaquàs i el CP l’Arc de Monòver amb la supressió d’unitats en Infantil en aquests centres.

155 unitats en valencià són les afectades per al curs que ve, d’elles 72 ja han estat suprimides automàticament per la Conselleria d’Educació. Publicat ahir 18-2-2014 al docv.

En total són 136 les escoles públiques afectades per la supressió d’unitats en valencià i 5 d’elles seran tancades. Hi ha 72 unitats en valencià suprimides d’Infantil i Primària i 83 més estan en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas queda resoldre quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià.

Una ordre, de la qual s'ha conegut el projecte és ja molt conflictiva perquè ajustarà les llengües bases de cada Centre d'una forma esbiaixada i vulnerant el Decret de Plurilingüisme

L' Ordre que determinarà en cadascun dels Centres quina és la llengua base del Centre. El que vol es 'reinterpretar' el decret de plurilingüisme per a eliminar cobertura al valencià. De fet en les reunions que han tingut aquests dies els sindicats, Escola Valenciana i la Consellería, s'ha parlat del projecte d'aquesta ordre que s'ha qualificat com el 'últim colp que Fabra està preparant a la llengua valenciana'

Escola Valenciana anuncia que hi haurà mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l’arranjament escolar.

Qualifica aquesta resolució de la Conselleria d’Educació com un atac històric al nostre màxim tret d’identitat i el major atac per part d’un Govern valencià als programes d’ensenyament òptims en els últims 30 anys.

“Amb aquesta resolució no s’ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló”, ha valorat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Esquerra Unida demana la retirada de la resoluciò

La coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha manifestat que la supressió d’unitats escolars en infantil i primària per part de la Conselleria –hui feta pública al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana – “és una estocada terrible més a l’ensenyament públic del País Valencià. La consellera Mª José Català ha fet oïts sords a la comunitat educativa i ha tirat endavant aquesta supressió que se ceba especialment en l’educació infantil, que provocarà primer una massificació en els centres públics i després una diàspora cap als privats d’aquells que puguen pagar-s’ho, clar”. Esquerra Unida ha reclamat la retirada d’aquesta resolució.

Sanz ha advertit que mentre açò ocorre, “mentre el Consell suprimeix unitats en l’escola pública i massifica les seues aules, no toca ni un sol concert educatiu demostrant que aquest govern té la prioritat en protegir els negocis de la patronal de l’educació”.

La parlamentària ha assenyalat que les conseqüències d’aquesta supressió “seran molt dolentes, perquè d’un costat afectarà a poblacions menudes en les què no hi haurà més oferta, i d’altra, la massificació portarà una disminució de la qualitat en l’ensenyament. L’etapa infantil és importantíssima per a l’aprenentatge dels xiquets”, subratlla.

Sanz a més ha lamentat “la manca d’interès d’aquest Consell per afavorir la conciliació de la vida familiar, perquè la reducció d’unitats escolars en infantils la colpeja durament. Al final, com sempre, seran les famílies amb menys recursos les més perjudicades, i també, com sempre, els negocis privats d’escoles infantils les que isquen guanyant”.

El sindicat de l'Ensenyament de CCOO radicalment en contra

La Conselleria d’Educació ha imposat un criteri únicament basat en ràtios, sense considerar la implantació del centre en la localitat, en alguns casos, com a element integrador de població desfavorida o amb especials necessitats. Si bé és cert que, com a marca la legislació, l'oferta de places cobreix les necessitats quant a població a escolaritzar, la FE CCOO PV defensa que aqueix no pot ser el criteri únic si volem un model d'escola integrador, equitatiu i formador de ciutadania.

No és cert que el districte únic afavoresca l’elecció de centre per part de les famílies com es va dir des del Govern Valencià sinó l’efecte que ara estem veient: encetar el camí cap a la reducció de l’oferta educativa en centres de barri o menuts.

Una vegada més, la FE CCOO PV demanem que l’ajust d’unitats es facen amb criteris pedagògics que enfortesquen l’ensenyament públic, i s’aposte per un ensenyament de qualitat en l’etapa d’infantil mantenint línies i plantilla, apostant per l’estabilitat dels equips educatius i la proximitat dels centres educatius als domicilis familiars.

La comunitat educativa s'ha manifestat al llarg del País Valencià en defensa de les escoles que podien perdre unitats. Avui aquesta aposta i compromís per l'escola pública es renova.

STEPV  denúncia i havia demanat ja la retirada del projecte abans de convertir-se en norma, la qual cosa els ha sorprès

Abans de la seua publicació el sindicat ja deia

'S'estableix que cal determinar la llengua base del centre educatiu, que pot ser valencià o castellà, o les dues en cas de tindre dos programes plurilingües en cada una de les llengües oficials (Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià o Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellà, PPEV i PPEC respectivament). Serà l'administració la que autoritzarà la llengua base i el projecte lingüístic.
Per a determinar la llengua base en els centres públics caldrà tindre en compte el resultat de la competència lingüística de l'alumnat en l'última avaluació de diagnòstic. També les places escolars en les diferents llengües de la localitat o districte, i el resultat d'una consulta als pares i mares de l'alumnat d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, que no serà vinculant'.


Municipis de Camp de Túria afectats:

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal