Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esteban Morcillo seguirà sent el rector de la Universitat de València al imposar-se a Vicent J. Martínez. Morcillo ha aconseguit un 59% dels vots, enfront del 40,4 % de V.J. Martinez

Esteban Morcillo continuarà en el càrrec de rector de la Universitat de València en aconseguir un 59% dels vots, enfront de Vicent J. Martínez, que ha aconseguit el 40,4% dels sufragis emesos. Morcillo ha anunciat després de ser proclamat guanyador de les eleccions, que "continuarà treballant per a fer "més i millor Universitat Pública"

Esteban Morcillo seguirà sent el rector de la Universitat de València al imposar-se a Vicent J. Martínez. Morcillo ha aconseguit un 59% dels vots, enfront del 40,4 % dels sufragis aconseguits per Martínez.
Després de la seua proclamació com a guanyador de les eleccions al Rectorat de la Universitat de València, Esteban Morcillo ha anunciat que "continuarem treballant per a fer més i millor Universitat pública" i "tots plegats" seguir construint "la millor" Universitat.
Un total de 56.043 persones de la Universitat de València han pogut votar entre dos candidats, els catedràtics Esteban Morcillo i Vicent J. Martínez. Fa quatre anys, en la primera volta de les eleccions al Rectorat, entre el PDI doctor va votar el 87,75% del cens; entre el PDI no doctor, el 53,16%; entre els estudiants el 10,76%; en el PAS, el 72,97%; i entre el personal investigador en formació el 41,56%.
De les 56.043 persones amb dret a vot en aquestes eleccions, el col·lectiu més nombrós és el dels estudiants, amb un cens de 49.587 persones. El professorat doctor i amb vinculació permanent és el segon grup, amb 2.095 votants. El professorat no doctor o sense vinculació permanent ascendeix a 2.044. El Personal d'Administració i Serveis arriba a 1.948 persones, i el Personal Investigador en Formació l'integren 369 votants.
Morcillo, que es presentava a aquesta elecció amb el lema 'Més i millor Universitat Pública', ha obtingut el suport majoritari del Personal Docent i Investigador (PDI), tant doctor com no doctor, del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i de gairebé la meitat dels estudiants.
Durant la campanya, Esteban Morcillo, ha posat sobre la taula alguns compromisos, com a "més beques pròpies, estar al costat de les associacions d'estudiants, facultats i escola, per donar resposta a l'objectiu que cap estudiant quedi exclòs de la Universitat per qüestions econòmiques".
També ha reconegut "un dèficit de plantilla respecte a la d'altres universitats públiques" pel que s'ha compromès a culminar el document d'indicadors del PAS, i a desenvolupar un pla integral acordat en la Taula Negociadora amb els sindicats per a una gestió professionalitzada en quantitat i qualificació, carrera professional, equiparació retributiva i plànol de formació del personal, a més del llançament d'una nova oferta d'ocupació pública que permeti renovar i promoure les plantilles.
En aquest sentit, va advocar per "una política pròpia de professorat que permeti oferir l'estabilització del professorat ajudant i ajudant doctor, donar resposta a la legítima aspiració de promoció del personal acreditat a titular i catedràtic, donar oportunitats al personal investigador en formació per completar la seva formació posat-doctoral i facilitar el seu desenvolupament professional".
En el seu resum de les iniciatives incloses al programa, el candidat ha destacat "mesures dirigides a impulsar la qualitat educativa com a element dinamitzador dels processos de formació, actualització docent, i assessorament de l'aprenentatge dels estudiants", així com promocionar les estades a l'estranger d'estudiants i estudiants de postgrau.
Equip *rectoral
Quant a l'equip que acompanyarà a Morcillo, manté 10 *vicerrectorías encara que amb quatre cares noves: Guillermo Palao, Ramón López, Juan Luis Gandia i Pilar Campins, aquests tres últims procedents de les candidatures que quatre anys enrere van presentar els professors Mª Antonia García , Vicent Soler i Antoni Furió, respectivament.
Apareix una vicerrectoría de nova creació de Polítiques de Formació i Qualitat, que portarà Ramón López, a canvi de la desaparició de la vicerrectoría de Comunicació i Relacionals Institucionals, que portava Silvia Barona, i que deixa de l'equip. Al costat d'ella, surten també Màxim Ferrando, Olga Gil i Pedro Carrasco.
L'equip queda conformat de la següent manera: María José Añón, Secretària General; María Vicenta Mestre, vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Professorat; Pilar Campins, vicerectora de Recerca i Política Científica; Guillermo Palao, vicerector d'Internacionalització i Cooperació; Antonio Ariño, vicerector de Cultura, i Igualtat; Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística; Ramón López Marín, vicerector de Formació Permanent i Qualitat Educativa; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Rosa Marín, vicerectora d'Estudis de Postgrau; Juan Luis Gandia, vicerector d'Economia i Infraestructures; i Clara Martínez, vicerectora de Sostenibilitat i Planificació.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal