Esteban Morcillo continuarà en el càrrec de rector de la Universitat de València en aconseguir un 59% dels vots, enfront de Vicent J. Martínez, que ha aconseguit el 40,4% dels sufragis emesos. Morcillo ha anunciat després de ser proclamat guanyador de les eleccions, que "continuarà treballant per a fer "més i millor Universitat Pública"
Esteban Morcillo seguirà sent el rector de la Universitat de València al imposar-se a Vicent J. Martínez. Morcillo ha aconseguit un 59% dels vots, enfront del 40,4 % dels sufragis aconseguits per Martínez.
Després de la seua proclamació com a guanyador de les eleccions al Rectorat de la Universitat de València, Esteban Morcillo ha anunciat que "continuarem treballant per a fer més i millor Universitat pública" i "tots plegats" seguir construint "la millor" Universitat.
Un total de 56.043 persones de la Universitat de València han pogut votar entre dos candidats, els catedràtics Esteban Morcillo i Vicent J. Martínez. Fa quatre anys, en la primera volta de les eleccions al Rectorat, entre el PDI doctor va votar el 87,75% del cens; entre el PDI no doctor, el 53,16%; entre els estudiants el 10,76%; en el PAS, el 72,97%; i entre el personal investigador en formació el 41,56%.
De les 56.043 persones amb dret a vot en aquestes eleccions, el col·lectiu més nombrós és el dels estudiants, amb un cens de 49.587 persones. El professorat doctor i amb vinculació permanent és el segon grup, amb 2.095 votants. El professorat no doctor o sense vinculació permanent ascendeix a 2.044. El Personal d'Administració i Serveis arriba a 1.948 persones, i el Personal Investigador en Formació l'integren 369 votants.
Morcillo, que es presentava a aquesta elecció amb el lema 'Més i millor Universitat Pública', ha obtingut el suport majoritari del Personal Docent i Investigador (PDI), tant doctor com no doctor, del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i de gairebé la meitat dels estudiants.
Durant la campanya, Esteban Morcillo, ha posat sobre la taula alguns compromisos, com a "més beques pròpies, estar al costat de les associacions d'estudiants, facultats i escola, per donar resposta a l'objectiu que cap estudiant quedi exclòs de la Universitat per qüestions econòmiques".
També ha reconegut "un dèficit de plantilla respecte a la d'altres universitats públiques" pel que s'ha compromès a culminar el document d'indicadors del PAS, i a desenvolupar un pla integral acordat en la Taula Negociadora amb els sindicats per a una gestió professionalitzada en quantitat i qualificació, carrera professional, equiparació retributiva i plànol de formació del personal, a més del llançament d'una nova oferta d'ocupació pública que permeti renovar i promoure les plantilles.
En aquest sentit, va advocar per "una política pròpia de professorat que permeti oferir l'estabilització del professorat ajudant i ajudant doctor, donar resposta a la legítima aspiració de promoció del personal acreditat a titular i catedràtic, donar oportunitats al personal investigador en formació per completar la seva formació posat-doctoral i facilitar el seu desenvolupament professional".
En el seu resum de les iniciatives incloses al programa, el candidat ha destacat "mesures dirigides a impulsar la qualitat educativa com a element dinamitzador dels processos de formació, actualització docent, i assessorament de l'aprenentatge dels estudiants", així com promocionar les estades a l'estranger d'estudiants i estudiants de postgrau.
Equip *rectoral
Quant a l'equip que acompanyarà a Morcillo, manté 10 *vicerrectorías encara que amb quatre cares noves: Guillermo Palao, Ramón López, Juan Luis Gandia i Pilar Campins, aquests tres últims procedents de les candidatures que quatre anys enrere van presentar els professors Mª Antonia García , Vicent Soler i Antoni Furió, respectivament.
Apareix una vicerrectoría de nova creació de Polítiques de Formació i Qualitat, que portarà Ramón López, a canvi de la desaparició de la vicerrectoría de Comunicació i Relacionals Institucionals, que portava Silvia Barona, i que deixa de l'equip. Al costat d'ella, surten també Màxim Ferrando, Olga Gil i Pedro Carrasco.
L'equip queda conformat de la següent manera: María José Añón, Secretària General; María Vicenta Mestre, vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Professorat; Pilar Campins, vicerectora de Recerca i Política Científica; Guillermo Palao, vicerector d'Internacionalització i Cooperació; Antonio Ariño, vicerector de Cultura, i Igualtat; Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística; Ramón López Marín, vicerector de Formació Permanent i Qualitat Educativa; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Rosa Marín, vicerectora d'Estudis de Postgrau; Juan Luis Gandia, vicerector d'Economia i Infraestructures; i Clara Martínez, vicerectora de Sostenibilitat i Planificació.
Cap comentari :