Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El mercat dels dissabtes de Sant Antoni es consolida, però acoblant l'oferta a la demanda real.

En porta ja quasi dos mesos i els dubtes eren molts. Huí pot parlarse que encara que prompte, el mercat es consolida, dissabte rere dissabte està fent el seu paper. Els veïns /es de Sant Antoni van fent costum de comprar algunes de les coses el dissabte en el mercat del poble, però l'oferta es redeuíx, precissament perque s'acomoda a la demanda real.



En el menjar es nota més la baixada, però els venedors reconeixen que millora així la venda
El dissabte 15 de febrer, alguns diuen que encara que amb sol, el vent ha molestat una mica, però açò forma part de les característiques d'un mercat a l'aire lliure

Tal vegada començà molt fort i massa gran, tal vegada es pensava que es podría atraure gent del voltant. La realitat marca un altre camí, el mercat es una bona solució per als veïns d'eixe poble, no tots, perque les grans superficies fan tambè el seu paper, però finalment es cert que hi ha un grup de gent, una clientela que prefereix el mercat.

Els venedors ho diuen, és un mercat que ara que venim menys venedors es pot parlar que hi ha millor caixa, no tant encara com a qualsevol altre mercat, però es consolida. El mercat encara es extrany o diferent per a un poble normal de la comarca. No comença fins a les 10'30 a rebre la gent. Els venedors estem des de ben prompte, però no ve la gent fins a les 10'30, s'acaba promte també a les 13'30 no hi ha pràcticament ningú.


Moment de reflexionar i prendre algunes decisions per ajudar a la consolidació

Ho diuen alguns venedors i també veïns - compradors. És el moment de donar-hi l'ultima espenta tal vegada caldria pensar que el mercat no serà mès que el del poble i per tant cal fer la propaganda dins del poble, no fora. També seria el moment de pensar també en el preu, els venedors insisteixen, és massa car per a ser municipal 's'han passat' diuen, d'eixa manera es pot facilitar també que alguns venedors vinguen i no s'ho pensen. Les coses no estan com  per a estar tot el dia en un mercat i no guanyar res perquè l'única caixa és per a l'ajuntament.

Una anècdota curiosa que mostra també el tarannà de Sant Antoni dintre de la comarca Camp de Túria i de què no es promou el caràcter i la personalitat valenciana. Alguns fruiters que vénen de la comarca explicaven, 'es nota el canvi de poble, hi ha molta gent que et parla en castellà', En canvi no més passant a l'Eliana i a la resta dels municipis, la gent sol parlar en valencià.

Una reflexió, la del preu, la de la llengua i la de la publicitat local, que és moment de no abaixar la guàrdia per a ajudar a consolidar el mercat de Sant Antoni
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. cuanto más tiempo se tarde en adaptar los precios del mercado a lo que secobra en otros pueblos, más dificl será recuperar a los que ya no vienen y al final seráncuatro las paradas.

    ResponElimina
  2. Estoy encantada con el mercado espero que siga por mucho tiempo.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal