Treballadors, grups socials i polítics i ciutadans denuncien el tancament de mitjans en valencià Treballadors, grups socials i polítics i ciutadans denuncien el tancament de mitjans en valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treballadors, grups socials i polítics i ciutadans denuncien el tancament de mitjans en valencià

Centenars de persones, entre elles treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), agrupacions socials i polítiques i ciutadans, s'han concentrat aquest dimecres a València per criticar el tancament la societat pública, així com de Catalunya Ràdio i Catalunya informació i de les emissions de Tv3 a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que han assegurat que RTVV "tornarà".

Foto LaVeu
La concentració ha coincidit amb la convocada per l'Associació en Defensa de les Llibertats i Drets Socials i Civils. Així, la representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Ada Lucía Castillo ha protestat contra la llei de Seguretat Ciutadana, la qual assegura que, si es fa realitat, "ningú estarà segur, ja que qualsevol ciutadà que vulgui exercir els seus drets civils podrà ser denunciat sense cometre delicte". "Els qui comencen retallant drets, acaben retallant llibertats", ha criticat.

Durant la concentració, que ha estat convocada pel Comitè d'empresa de RTVV, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Va unir de Periodistes Valencians a la plaça de Manises de València, enfront del Palau de la Generalitat, els assistents han corejat lemes com 'Fabra, dimissió', 'Llibertat d'*expressió' o 'RTVV tornarà', entre esbroncs i xiulets en protesta pel tancament d'aquests mitjans de comunicació en valencià.
Així, durant la lectura del manifest, el president del Comitè d'empresa de RTVV, Vicent Midsuf, ha denunciat les diferents "agressions" del Consell a la llengua pròpia, amb la recent censura de CatRàdio, així com a la llibertat de premsa, ja que "el PP, en un món on la comunicació pot fluir encara més, li posa barreres a aquell mitjà que no és en castellà".

En aquesta línia, ha recordat que la justícia va determinar que la Generalitat "havia vulnerat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) dels treballadors i, en lloc de reconsiderar-ho, ha decidit vulnerar els drets de tots els valencians privant-los de la ràdio i la televisió públiques".

Midsuf ha asseverat que RTVV és "viable" i "necessària" per als valencians, d'els qui ha dit que estan tornant-se "invisibles miedáticamente" des de l'apagada de l'entitat pública.
"NO Hi-ha estalvi amb el tancament"
A més, ha advertit que "no s'ha tancat encara l'empresa" i que el procés de liquidació "es preveu llarg", mentre que els ciutadans segueixen "pagant interessos i amortització del deute generat per RTVV fins a 2027". "No s'estalvien gens amb el tancament, perquè la Generalitat li deu a bancs alemanys, que estan reclamant aquest deute", ha indicat.
El responsable del Comitè d'empresa ha assenyalat així mateix que els empleats han continuat "cobrant sense treballar" durant aquests dos mesos, en els quals "s'han gastat ja 9 milions d'euros" i "no s'ha ingressat diners per la publicitat".
D'altra banda, ha explicat que RTVV "serveix a dues televisions privades que emeten a través del seu repetidor, com són Mediterrani TV i les Províncies TV, alguna cosa pel que l'entitat pública no rep ni un duro des de 2008". "El que deuen a RTVV i la Generalitat no cobra és més del salari anual de 150 treballadors als quals volen tirar al carrer, i la Generalitat no vol cobrar perquè treballa per a ells", ha lamentat.
També ha criticat que Lola Johnson, que ha qualificat com "la protagonista de les èpoques més negres de RTVV", hagi estat designada secretària autonòmica de Comunicació per gestionar mitjans de la Comunitat Valenciana. "Ni tenen vergonya ni la coneixen", ha exclamat.
"Estem disposats a redimensionar l'empresa amb capacitat, garantir la sostenibilitat econòmica i que els valencians tinguin el seu servei amb un cost just que s'ajusti als pressupostos de la Generalitat", ha sostingut, als ha agregat que "rectificar és de bons polítics" i que si el president de la Generalitat, Alberto Fabra, no ho fa, "és que no té la capacitat d'estar en el lloc que ocupa".
REGRESSIÓ DEMOCRÀTICA
Per la seva banda, des de Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han denunciat l'actual situació de "emergència nacional" i la "regressió democràtica" que significa el Govern de Fabra. Han recordat que el president "va arribar amb una promesa de canvi" i ha qüestionat si vol "perdre la poca credibilitat política que li queda". "Encara ha espai per a la reflexió i no fer el mateix recorregut que Francisco Camps --expresident del Consell--", ha agregat.
Finalment, ha dit que l'entitat cultural va a treballar per la mobilització social i per la via judicial, i ha recordat que ACPV ha guanyat "en tots els tribunals".
La secretària de la Va unir de Periodistes, Cristina Xirivella, ha lamentat que el tancament d'aquests mitjans demostra la "nul·la preocupació" tant del Govern espanyol com a autonòmic de conservar la llengua, que és un "vehicle vertebrador de la nostra cultura, el nostre territori i la nostra identitat". "No solament parlem d'un atac sistemàtic a la nostra llengua, assistim en directe al desmantellament dels nostres mitjans en valencià, passant per sobre del dret a rebre i difondre informació en valencià", ha ressaltat.

El diputat de EUPV, Ricardo Sixto, ha afirmat que la formació està i continuarà estant "al carrer" i ha reivindicat que és "absolutament necessari" un canvi en les polítiques. Davant això, ha destacat el compromís de EUPV per "desfer el dany que s'ha fet i la reformes que s'han realitzat", així com perquè l'any que ve "RTVV torni a emetre i faci una informació lliure"..
EP.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal