Són un estalvi les retallades a la il·luminació dels carrers en Sant Antoni? Són un estalvi les retallades a la il·luminació dels carrers en Sant Antoni?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Són un estalvi les retallades a la il·luminació dels carrers en Sant Antoni?

De vegades caminar de nit pels carrers de Sant Antoni - Colinas, Montesano, Sant Vicent -, és com endinsar-se en aquells decorats de pel·lícula dels anys seixanta, on en algun moment del curtmetratge veiem que un personatge atemorit per la foscor, s'afanyava a fugir dels quatre fanals de gas que amb molta dificultat arribaven a il·luminar unes misterioses ombres.

Quan els veïns que viuen a les urbanitzacions de Sant Antoni i que per obligacions laborals o per altres motius personals han de matinar o tornen als seus habitatges als moments en què el capvespre escampa el mantell de negror per sobre tota la urbanització, veuen que aquella ficció cinematogràfica és poca cosa comparada amb la realitat que pateixen, sabem de casos que fins i tot utilitzen llanterna per a poder encertar la clau dins del forrellat, ja que amb l'escassa il·luminació que pateixen no arriben a veure més enllà dels seus nassos.

La pretensió d'aquests comentaris no cerca exagerar una situació que és clarament verificable en molts indrets del terme de Sant Antoni però si, a més a més, aquests veïns tornen després d'haver conduit per una autovia inútilment adornada d'un bosc de bàculs apagats, (la funcionalitat d'ells és un misteri, ja que la il·luminació només va durar quatre dies malgrat els milionaris peatges que paguem els contribuents a l'empresa concessionària, però això mereix un altre article), insistisc, quan els veïns arriben al poble i enfilen la també milionària rotonda de l'antiga discoteca Arabesco, la frustració que senten al comprovar que els seus impostos no són empleats en cobrir unes necessitats tan mínimes com la llum viaria, els fa pensar que traspassant el temps han arribat als oblidats anys del racionament.

No sembla que apagar part de la il·luminació dels carrers de Sant Antoni siga la millor manera d'estalviar diners, perquè l'Ajuntament sap que precisament als llocs poc il·luminats és on es poden cometre i s'han comés robatoris i si la seguretat dels veïns deu ser una de les principals prioritats per al Govern municipal, no s'entén eixa obsessió per mantenir una eterna i falsa alternança lumínica dels bàculs, alguns d'ells culpables d'eixa innecessària obscuritat per estar fosos. Seria molt arriscat pensar que el Regidor de Servicis s'haja cregut que amb la reducció de llum que imposa als carrers del municipi, es podrà estalviar bastant per a eixugar altres partides pressupostàries, ara mateix en la ment de tothom. Com la seguretat no és qüestió de fer broma, caldria que el mencionat Regidor de Serveis es programara un canvi en la política municipal d'il·luminació de Colinas i d'altres barris del municipi perquè tal com l'estan patint actualment, el perill és possible que no estiga en la contaminació lumínica, sinó més bé en l'atracció que senten els amics de l'alié per les propietats dels seus veïns.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal