L'Esquerra Europea treballa una resposta d'Europa contra la Llei de l'avortament Gallardón L'Esquerra Europea treballa una resposta d'Europa contra la Llei de l'avortament Gallardón
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Esquerra Europea treballa una resposta d'Europa contra la Llei de l'avortament Gallardón


Una quarta part de la 'eurocámara', inclosos dos eurodiputats del PP europeu s'adhereixen al manifest del grup de l'Esquerra Unitària Europea que reivindica el dret fonamental al propi cos.

A Paris tambè han hagut concentracións
Parar la contrareforma de la llei de l'avortament del govern del PP no és solament important perquè amenaça els drets reproductius i la pròpia salut de les dones. També ho és perquè és un atac frontal a un dret fonamental que pot suposar un precedent a escala continental. Amb aquest argument, el grup parlamentari de l'Esquerra Unitària Europea  IU a Espanya) en el Parlament europeu (GUE/NGL) ha llançat una de les majors campanyes en la UE en solidaritat amb les dones de l'Estat i contra el projecte de llei que defensa el ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón.

L'esquerra alternativa europea ha elaborat un manifest i està impulsant una recollida de signatures entre els eurodiputats i eurodiputades, així com els diputats dels parlaments nacionals de tota la UE. Fins al moment, i en tan sol dos dies, s'han adherit al manifest 174 dels 776 membres de la eurocámara (22%), així com 77 diputats nacionals de diversos països de la UE, entre ells els 11 del Grup de l'Esquerra Plural en el Congrés dels diputats, tal com ha anunciat l'eurodiputat d'Izquierda Unida Willy Meyer aquest dimecres en roda de premsa a Estrasburg. Els hi ha de quasi tots els grups del Parlament Europeu, inclosos dos del Partit Popular Europeu. 

“Expressem nostra més profunda solidaritat amb les dones espanyoles i continuarem lluitant pels drets de les dones” i “reafirmem el nostre compromís per la defensa dels drets a la salut sexual i reproductiva de les dones en tota Europa i a tot el món”, afirmen els signants de la declaració, que afig que “el dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos és un dret humà fonamental”.

Els eurodiputats del GUE/NGL, que impulsen aquesta iniciativa, a més, han protagonitzat una protesta en la eurocámara: just abans de les votacions en la sessió plenària s'han concentrat enfront del plenari mostrant pancartes amb proclames com "avortament legal, segur i gratuït per a totes”, l'avortament és un dret humà” o “nosaltres parim, nosaltres decidim”.

Després de l'acció el grup ha celebrat una roda de premsa en la qual han presentat el manifest, i en la qual han participat al costat de l'eurodiputat d'IU Willy Meyer, la diputada en el Congrés Ascensión de les Heras, l'eurodiputat i president de la Comissió de Dona de la eurocámara el suec Mikael gustafsson, l'eurodiputada portuguesa del PCP Inês Zuber i la francesa Marie-Christine Vergiat.

En paraules de Meyer, estem davant un atac sense precedents als drets de les dones. Resulta insòlit que es legisle cap a arrere sota pressió de la jerarquia de l'Església Catòlica que pretenen acabar amb el dret de la dona a la interrupció voluntària de l'embaràs a Espanya, condemnant-la en cas de voler avortar legalment, únicament en cas de violació o de greu risc per a la seua vida, a un 'via crucis' metge i administratiu. Les dones espanyoles treballadores, aturades o pobres hauran d'avortar il·legalment amb risc per a les seues vides, convertint la interrupció voluntària de l'embaràs en una possibilitat solament aquelles amb suficients recursos per a viatjar a altres països”.

Per la seua banda, la diputada en el Congrés dels diputats per IU Ascensión de les Heras ha assenyalat que: amb la seua contrareforma, el Govern espanyol atenta contra els drets humans reconeguts per les Nacions Unides de salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l'embaràs de les dones. És fonamental que aconseguim des de la mobilització de moviments i organitzacions feministes i des de les institucions parar aquest avantprojecte de llei perquè no arribe de manera definitiva al Congrés dels Diputats. No existia cap demanda social en el nostre país que reclamara una modificació restrictiva de la llei de 2010, amb el que el Partit Popular demostra que no li importa en absolut acabar o disminuir el nombre d'avortaments, sinó satisfer als sectors més reaccionaris d'entre les seues files”.

En definitiva, -ha conclòs De les Heras- estem davant una ofensiva llançada contra les dones pels sectors més integristes i ultracatólics a nivell internacional que ara es veuen recolzats per la dreta política més reaccionària que avui governa amb majoria absoluta a Espanya”.

L'eurodiputada portuguesa Inês Zuber ha exposat com durant 30 anys les dones portugueses acudien a Espanya a avortar perquè en el seu país no se'ls reconeixia aqueix dret.

La prohibició no redueix el nombre d'avortaments, sinó que obliga a les dones a avortar en condicions més difícils, ha afegit Vergiat. Allí on hi ha avortaments clandestins hi ha dones que perden la seua vida en condicions deplorables, va finalitzar l'eurodiputada.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal