La màgica Nit dels Reis de l'Orient a Camp de Túria La màgica Nit dels Reis de l'Orient a Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La màgica Nit dels Reis de l'Orient a Camp de Túria

'On és el rei dels jueus que ha nascut? Hem vist a l'orient la seua estrella, i hem vingut a fer-li homenatge', així conta la tradició cristiana com, en arribar a Bet-lèhem de Judea, varen preguntar aquells Mags que venien de l'Orient cercant aquelles prediccions tantes vegades llegides a les Escriptures Hebrees. No per ser mags podríem pensar que estaven referint-se a uns bruixots, ja que a l'antiguitat amb aquest nom s'identificava als homes savis i als homes de ciència, gent que suposadament pertanyien a la casta sagrada de l'Imperi Mede.
Mosaic de Sant Apollinaire Nuovo,565, a Ravenna
Diuen eixes mateixes tradicions, que quan els Mags Bithisarea, Melichior i Gathaspa varen partir d'Assíria i Babilònia es varen fer acompanyar per un gran seguici de servents i esclaus que eren portadors de presents molt valuosos per a obsequiar a aquell nen que havien vist als seus somnis.
Aquesta festa cristiana ha acabat transformant-se en una de les nits més màgiques que tothom té al seu record. Al País Valencià, a la resta de l'Estat Espanyol i a molts països d'Europa i Amèrica, durant la nit que va del 5 al 6 de gener de cada any, els Mags, avui reconvertits en Reis, Melcior, Gaspar i Baltasar van visitant tots els habitatges per a tractar de fer realitat els desitjos de nens i majors. No cal dir que mentre als xiquets els descarreguen joguines i altres entreteniments, es troben massa aclaparats per a poder satisfer les moltíssimes peticions que als majors ens tenen preocupats.
Moltes són les ciutats i pobles on els Reis Mags van a estar presents gràcies al do de la ubiqüitat que tenen, però com nosaltres no podríem seguir-los a tants i tants llocs on passejaran la pompa i el colorit de les seues cavalcades, en tenir-ho més a prop podrem anar a rebre'ls als carrers del nostre poble.
Bétera.
En eixe estar a tot arreu els Reis Mags començaran la seua diada sense fi, al Poliesportiu Municipal, des d'on eixiran a les 16:30 del diumenge vinent per a recórrer els carrers de Bétera repartint llepolies, joguines i molta il·lusió (que bona falta ens fa), fins a arribar al Palauet on tots els nens que ho desitgen saludaran personalment als Reis. S'espera que les obreres de 2013 i les de 2014 participen en la màgica Cavalcada que finalitzarà a la casa de la Cultura.
Sant Antoni de Benaixeve.
El diumenge 5 de Gener podrem gaudir de la Gran Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient. A les 17:00 hores, eixirà fent el mateix recorregut de sempre fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament on els més menuts podran saludar als nostres estimats Reis Mags que els obsequiaran amb joguines i llepolies.
L'Eliana.
Segons ens comunica un patge de Ses Majestats, aquests faran la seua entrada al poble per la Plaça d'Europa, eixe mateix dia 5 de Gener a les 17:30 hores. A continuació i muntats a les carrosses començarà des del carrer Molí la tradicional cavalcada pels carrers de L'Eliana fins a finalitzar al voltant de les 19:00 hores a la Plaça del País Valencià, on després de saludar als veïns des del balcó de l'Ajuntament, rebran personalment tots els menuts que vulguen acostar-se als Reis fent-los un obsequi directament de les seues mans.
Diu el comunicat dels Reis d'Orient que entre les novetats que els acompanyaran durant aquesta Cavalcada, participaran gimnastes de les escoles Esportives, xiquets i xiquetes del Racó de Nadal, representants de l'Escola de patinatge, dolçainers i altres col·lectius que animats per la banda de l'Ateneu Cultural de Benaguasil aniran donant color a les Corts dels Reis, mentre es reparteixen un munt de caramels i joguines.
La Pobla de Vallbona
A La Pobla de Vallbona la màgica cavalcada començarà a les 17 hores a l'Ajuntament. Els més xicotets rebran també els seus regals. Des del dia 2 han estat delegacions vingudes d'Orient recollint cartes.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal