Havent passat pel Consell de Participació Ciutadana. L'Eliana aprova i publica el Pressupost del 2014 Havent passat pel Consell de Participació Ciutadana. L'Eliana aprova i publica el Pressupost del 2014
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Havent passat pel Consell de Participació Ciutadana. L'Eliana aprova i publica el Pressupost del 2014

L'Eliana és dels pocs consistoris de Camp de Túria que té instaurada la consulta prèvia al Consell de Participació Ciutadana, encara que és només de caràcter consultiu i no decisori sobre els pressupostos. Un pas que encara no ha realitzat el municipi per a avançar cap als Pressupostos Participatius.

Les xifres publicades al BOP i segons informava el govern municipal en el Consell de Participació Ciutadana i, una vegada aprovat est el passat 9 de desembre en Ple Extraordinari són les següents:

'Els números inclouen un total d’ingressos de 14,4 milions d’euros, fet que suposa un increment del 2,63% sobre el 2013.

La partida de despeses pateix per la seua banda un increment del 3,45%, sent el total de despeses previstes d’uns 13,36 milions d’ euros. Cal concloure  pel que fa a ingressos i despeses, que es compleixen els objectius d’estabilitat pressupostària, límit d’endeutament, regla de despesa i cobertura dels serveis obligatoris i legalment exigibles.

En definitiva, s’ha complert amb les expectatives del Pla d’ajust, pel que fa al pressupost de despeses i s’han superat les expectatives del pressupost d’ingressos, igualment respecte al Pla d’ajust.

Igual que va passar en els anteriors pressupostos municipals corresponents a 2012 i 2013, l’evolució de la despesa segueix les línies del Pla d’ajust encara que es reforcen, en el capítol de despeses, els serveis socials, la promoció d’ocupació, el manteniment d’infraestructures públiques i les provisions per a contingències.

D’altra banda, es redueix notablement la despesa financera, podent arribar a desaparèixer deute financer, segons siga el resultat de la liquidació de 2013. En aquest sentit, cal tornar a insistir que L’Eliana té l’endeutament més baix de la comarca i un dels més baixos de la província -i fins i tot de la Comunitat Valenciana- amb 156€ per habitant front dels, per exemple, 1.569 € de Benissanó o els 2.407€ de Loriguilla.

Segons la distribució aprovada en el seu dia en el govern municipal, els indicadors de la despesa oferirien a L’Eliana el següent resultat en percentatges:

       En CIUTAT, que inclou les àrees d’urbanisme, benestar comunitari i medi ambient, 36,22%

      En CIUTADANS, que inclou seguretat, protecció i promoció social, educació, cultura, esport i mobilitat ciutadana, 52,08%

        En deute, un 7% i

        En contingències , un 4,6%, nombres que fan palesa l’aposta del consistori per continuar amb el foment de l’ocupació i les ajudes socials, així com amb els capítol dedicats a l’Educació, la Cultura i l’Esport, entesos com altres formes de promoció social i generadores de riquesa i que sempre han estat emblemes de L’Eliana.'

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal