Els Verds pregunten a la Comissió Europea sobre el tancament de emissions de Catalunya Ràdio al PV Els Verds pregunten a la Comissió Europea sobre el tancament de emissions de Catalunya Ràdio al PV
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds pregunten a la Comissió Europea sobre el tancament de emissions de Catalunya Ràdio al PV


Amb data avui, 21 de gener de 2014, Els Verds del País Valencià hem sabut que el govern espanyol obliga a tancar les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià que es podien escoltar per mitjà dels repetidors d'Acció Cultural del País Valencià -entitat a la qual se li obren dos expedients de multa per valor d'un milió d'euros cadascun.
Com vulga que aquest és l'únic mitjà de comunicació que emet en la llengua pròpia dels valencians, per a Els Verds del País Valencià, això afecta de ple al dret al pluralisme d'oferta comunicativa recollit en l'article 11 de la Carta Europea de Drets Fonamentals, pluralisme que ja havia estat minvat per la pròpia Generalitat Valenciana temps enrere en obligar a tancar els senyals de TV3 i de la pròpia RTVV que es rebien en l'àmbit de la Comunitat, actuació que podem adduir que sembla ignorar la normativa comunitària en pro d'una Televisió sense fronteres des de la Directiva 89/552/CEE del Consell, de 3 d'octubre de 1989, relativa a la coordinació de determinades disposicions legals, reglamentàries i administratives dels Estats membres sobre l'exercici d'activitats de radiodifusió televisiva i tots els actes comunitaris posteriors, més encara si tenim en compte que ambdues comunitats comparteixen llengua.
“Aquest tancament realitzat pel govern espanyol no només afecta al pluralisme en la informació comunicativa sinó que condemna a la Comunitat Valenciana a no ser informada en la seva pròpia llengua, el que és un atemptat clar a la conservació, manteniment i promoció de la mateixa” - ha declarat Pura Peris, Portaveu Europea dels Verds, que continua asseverant que “aquests tancaments contradiuen de ple els drets fonamentals recollits en els articles 21 i 22 de la Carta Europea de Drets Fonamentals, i en particular l'article 13 de la Resolució del Parlament Europeu de 11 de setembre de 2013, sobre Llengües europees amenaçades de desaparició i diversitat lingüística”.
“En efecte, si la diversitat lingüística reconeguda, com diu el preàmbul de la Resolució del Parlament Europeu, com dret dels ciutadans en els articles 21 i 22 de la Carta dels Drets Fonamentals, ve a significar que tractar d'establir l'exclusivitat d'un idioma suposa restringir i conculcar els valors fonamentals de la Unió, no hi ha dubte que tancar l'única ràdio que emet en valencià porta com a conseqüència l'establiment exclusiu de l'espanyol en els mitjans de comunicació a la qual podem accedir els valencians” -ha denunciat Pura Peris.
És per tot això que Iñaki Irazabalbeitia -Eurodiputat del Grup Verds-ALE-, ha formulat les següents preguntes d'Els Verds del País Valencià a la Comissió Europea:
- És conscient la Comissió de la vulneració dels Drets recollits en la Carta Europea i de la recomanació del parlament Europeu sobre llengües amenaçades i diversitat lingüística que aquestes accions suposen?
- Va a prendre en consideració la Comissió els Drets recollits en la Carta Europea i la recomanació del parlament Europeu sobre llengües amenaçades i diversitat lingüística i exigir el seu compliment?
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal