Marina Albiol, la jove Diputada d'EUPV de Castelló encapçala la proposta per a l'europees a IU Marina Albiol, la jove Diputada d'EUPV de Castelló encapçala la proposta per a l'europees a IU
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marina Albiol, la jove Diputada d'EUPV de Castelló encapçala la proposta per a l'europees a IU

Marina Albiol va visitar recentment la comarca (Camp de Túria) en un acte celebrat a Bétera el divendres 22 de novembre on va recordar 'que és necessari rescatar a Europa de les mans de la Troica'. En la seua aspiració a encapçalar aquesta llista per a les europees, recentment va publicar un article sobre Europa que és tota una declaració d'intencions amb el títol de 'En el nom d'Europa' (*)

Marina Albiol
El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida ha escollit aquest matí (ahir 21 de desembre 2013) a l’actual diputada autonòmica de la formació d’esquerres, Marina Albiol, com a primera dels candidats i candidates que presentarà a IU per als pròxims comicis europeus que se celebraran el mes de maig. Els resultat de la votació, en el sistema de llistes obertes i tancades, ha estat: Marina Albiol ha obtingut 74 punts, Adoración Guamán 52 punts, Asensio Garcia 18 punts i Diego Fernández 8 punts. La llista electoral definitiva s’aprovarà el pròxim 8 de febrer al Consell Polític Federal d’Izquierda Unida.

Albiol ha manifestat la seua satisfacció per la seua elecció com primera proposta d’EUPV per a la llista europea d’IU per als comicis, i ha assenyalat la importància de les eleccions europees. “Les decisions que es prenen a Europa són vitals, i molt especialment en aquestos moments, on tenim una troika que marca l’execució de polítiques neoliberals i retallades socials al nostre país”, subratlla.

La candidata ha assenyalat que la llista que presentarà IU per aquestes eleccions de maig de 2014, “estarà formada per persones que creiem en la necessitat urgent de capgirar eixes polítiques que estan desmantellant tot el que tant ens ha costat aconseguir al nostre país i a la resta d’Europa”, ha destacat.
El PIE (Partit de l'Esquerra Europea) es va reunir fa dues setmanes a Madrid, amb la presència dels líders europeus dels grups polítics que formen part del grup europeu i van acordar que seria Alexis Tsipras del grup grec qui seria el candidat a presidir la Comissió Europea per part d'aquest grup. Izquierda Unida es troba dins del PIE. I entre unes altres punts van acordar els següents com a fonamentals defensar en Europa:

Prioritat al treball, al desenvolupament social, ecològic i solidari Emancipació dels mercats financers: posar l'economia al servei de l'ésser humà. Respecte de la sobirania popular i desenvolupament de la democràcia La pau i cooperació entre els pobles Portar la política des dels barris fins al nivell europeu.

(*) En el nom d'Europa de Marina Albiol

.......'Tenim clar que eixa no és la nostra Europa.


Ara bé, siguem justes, allò que ens asfixia no és Europa, no són els pobles que composen el nostre continent. Les polítiques de la Troica no representen els interessos de la classe obrera alemanya, francesa o italiana, sinó els interessos de les seues respectives burgesies, en tots els països d'Europa els rics es fan més rics i els pobres més pobres. Parlant amb propietat no hauríem de llançar cap acusació contra Europa, sinó contra la Unió Europea, contra “l'Europa del capital”.

I qualsevol política, institució, moneda que sorgisca d'aquest sistema estarà al seu servei, perquè ha sigut dissenyat per a d’açò, per a defensar els interessos dels capitalistes europeus, enfront dels seus competidors en el mercat mundial i enfront de la classe obrera europea. Totes les seues polítiques són instruments d'explotació de la classe treballadora; des del Banc Central Europeu, fins al sistema monetari o la política duanera i de fronteres… Tot açò té caràcter de classe, defensant els interessos materials dels poderosos!

Per açò els treballadors i treballadores de tota Europa, no solament hem de lluitar per acabar amb els instruments que ens oprimeixen, amb les polítiques que emanen de la Troica, amb les institucions antidemocràtiques o amb el sistema financer sinó que, i sobretot, hem de combatre el sistema econòmic que sustenta la Unió Europea.

El projecte capitalista de construcció europea ens ha portat a un embús, el futur ens exigeix una tasca que no podem eludir, la de construir una Europa fonamentada en la solidaritat entre els pobles, en la justícia social i els drets democràtics, en la qual la riquesa creada per les nostres mans estiga al servei de la immensa majoria i no d'una minoria de saquejadors. El nostre projecte alternatiu no pot ser un altre que el de la transformació socialista de la societat.

La Comissió Europea, el Consell d'Europa, el sistema financer i monetari i el Banc Central Europeu moriran quan ja no servisquen per a protegir els interessos d'una minoria, quan ja no estiguen al servei del capital.

Una Europa que responga als interessos de la majoria, on els sectors estratègics de l'economia estiguen en mans públiques i tots els recursos s'utilitzen per a tenir uns serveis públics de qualitat, habitatge i treball per a tots i totes es dotarà de noves institucions, d'un nou sistema monetari i financer. No importa el nom. L'important és qui els triarà, al servei de qui estaran.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal