Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marina Albiol (EU), considera inhumà el Decret que obliga a pagar 60€ i 157€ a immigrants pel dret a la sanitat.

La Generalitat, en ple Nadal, publica el Decret que obliga- a immigrants - al pagament entre 60€ i 157€ per al dret a la sanitat per mitjà d'un Conveni que s'ha de subscriure. Es tracta de tots aquells que per una raó o una altra (normalment falta de papers o fins i tot falta de treball regularitzat o cotitzant) no tenen ja dret a la sanitat perquè no són ni 'beneficiaris, ni assegurats'. Segons el decret 16/2012.

L'experiència d'altres  Comunitats (per exemple Castilla-León), és que en sis mesos no s'havien  formalitzat  més que dos convenis, ja que la quantitat i la situació de les persones a les quals va dirigida fan inviable el decret. En realitat el Decret el que cercava i ha aconseguit és excloure de la sanitat a les persones no regularitzades.

Marina Albiol (EU) s'ha manifestat frontalment en contra: “Aquest decret és la materialització de la inhumanitat del Consell. Primer hi ha una discriminació per ser de fora, per ser immigrants, se’ls tracta com si no foren persones, se’ls lleva els seus drets. I després hi ha una segona discriminació als pobres, perquè els que tinguen diners podran accedir a la sanitat, però els que no en tinguen continuaran fora del sistema sanitari. Aquest ha sigut el regal de Nadal del Consell, perquè per a ells això de la solidaritat és una cosa que es posa en les targetes nadalenques però que no té cap significat, tal i com han demostrat”.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica aquest dimarts el decret 190/2013 de 20 de desembre del Consell pel qual es regula el conveni especial de prestació d'assistència sanitària en l'àmbit de la Comunitat a persones que no tinguen la condició d'assegurades ni beneficiàries del Sistema Nacional de Salut.

El text explica que el decret llei 16/2012 de 20 d'abril de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seues prestacions va establir el règim jurídic que defineix els supòsits d'accés a l'assistència sanitària pública a Espanya, amb càrrec a fons públics.
La Generalitat ha aprovat un decret sobre aquest tema, a proposta del conseller de Sanitat, Manuel Llombart el divendres passat.

Conveni especial de prestació sanitària

Aquesta norma estableix, en l'àmbit del sistema sanitari públic valencià, els requisits del conveni especial de prestació d'assistència sanitària a persones que no tinguen la condició d'assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut.

Aquest conveni podrà ser subscrit amb la Generalitat per aquelles persones que, no tenint la condició d'assegurades o beneficiàries, acrediten la residència efectiva a Espanya durant un període continuat mínim d'un any, estiguen empadronats en algun municipi de la Comunitat i no tinguen accés a un sistema de protecció sanitària pública per qualsevol altre títol.

D'aquesta manera, aquestes persones podran accedir, mitjançant el pagament d'una contraprestació econòmica, a les prestacions de la cartera comuna bàsica de serveis assistencials del Sistema Nacional de Salut, amb les mateixes garanties d'extensió, continuïtat assistencial i cobertura que gaudeixen les persones que sí ostenten la condició d'asseguradores o beneficiàries en l'àmbit de la Comunitat, durant el període de temps en el qual el conveni aquest vigent, tal com es detalla en el decret.

La quantia de la contraprestació econòmica a abonar es fixarà en funció de l'edat del subscriptor en la data en què es reporte la corresponent quota mensual. D'aquesta manera, si la persona té menys de 65 anys, la quota mensual serà de 60 euros, mentre que si és major de 65 anys el pagament serà de 157 euros al mes.

El procediment per a la subscripció del conveni especial de prestació d'assistència sanitària s'iniciarà a sol·licitud de la persona interessada. La direcció territorial de la Conselleria de sanitat dictarà resolució sobre la procedència de subscriure el  Conveni i la notificarà en un termini màxim de 30 dies, explicats des del següent al que es reba la notificació. Contra la notificació que es dicte, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal