La PAH Camp de Túria resumeix el resultat de les propostes fetes, en diferents municipis de la comarca La PAH Camp de Túria resumeix el resultat de les propostes fetes, en diferents municipis de la comarca
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La PAH Camp de Túria resumeix el resultat de les propostes fetes, en diferents municipis de la comarca

Com a conseqüència de la reunió mantinguda amb els coordinadors dels partits de la comarca que van voler assistir a la seua crida, ja s'han debatut i se seguiran debatent, perquè La PAH Camp de Túria vol deixar clar que tot el que eleva als ajuntaments està absolutament treballat, i que tot ho fa amb un fonament legal, tal com ve reflectit en les mocións que es va elevar a l'Ajuntament de  Vilamarsant i al de Riba-roja. 

Les dues últimes propostes van ser presentades a Vilamarxant (per Compromís) i a Riba-roja (per Esquerra Unida), En el primer cas en la quin els acords presos suposen l'adhesió de l'Ajuntament de Vilamarxant al Fons Social d'Habitatges, així com la negociació amb les entitats financeres locals per a la incorporació a aquest fons d'habitatges situats en el municipi.

En la mateixa sessió plenària de Vilamarxant, el grup de govern va presentar per iniciativa pròpia una moció que suposa un canvi en l'ordenança fiscal municipal: el cobrament de l'impost de plusvàlua als bancs, en casos de desnonament i dació en pagament. Aquest impost es cobra sempre a l'afectat, suposant açò un absolut abús i una indecència per part de les administracions i de les entitats financeres. La PAH Camp de Túria interpreta la iniciativa d'aquest canvi en l'ordenança fiscal com una victòria fruit de la pressió social, atès que ha sigut arran de l'actuació del col·lectiu quan s'han pres un cert interès per un tema tan sagnant com aquest.

En el cas de Riba-roja (per Esquerra Unida) el que es proposava era l'increment en un 50% de l'IBI a aquells habitatges buits amb caràcter permanent. En aquesta moció s'incloïen una sèrie d'excepcions que evitaven així afectar a ciutadans que no estiguen fent apilament especulatiu d'un bé de primera necessitat com és l'habitatge. Després d'alguns errors en la seua lectura oficial durant el Ple, va quedar clara que la intenció d'aquesta proposta era exercir una pressió de tipus fiscal sobre les entitats que acumulen en la població desenes d'habitatges buits en perfecte estat, de manera que s'avinguen a oferir-les en lloguer social, donada la inexistència d'habitatges públics a aquest efecte.

Desgraciadament en el cas de Riba-roja no va eixir perquè el PSOE va declarar la seua intenció d'abstenir-se, i el PP es va declarar en contra, al·legant que era una moció “poc treballada”.

Per açò des de la PAH Camp de Túria reiteren 'SEGUIREM TREBALLANT EN AQUEST SENTIT, i ajuntaments com el de Riba-roja, ens veuran cada vegada més en els seus plens i en els seus despatxos, atès que considerem que no compleixen amb les seues obligacions, i som els ciutadans els qui exercirem la funció d'inspecció davant el desistiment de funcions i la incompetència.

SÍ ES POT!!
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal