La Diputada Esther L. Barceló ( EU) diu que demanaran la retirada de la llei Gallardón - contra l'avortament- ; en les Corts La Diputada Esther L. Barceló ( EU) diu que demanaran la retirada de la llei Gallardón - contra l'avortament- ; en les Corts
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputada Esther L. Barceló ( EU) diu que demanaran la retirada de la llei Gallardón - contra l'avortament- ; en les Corts

La diputada autonòmica d'Esquerra Unida, Esther López Barceló, ha anunciat la presentació d'una Proposició No de Llei (PNL) al parlament valencià en la qual el seu grup reclamarà la retirada del Projecte de Llei contra l'avortament que està tramitant-se en aquests moments, "i que ens porta  30 anys enrere, vulnerant-se el dret de les dones i emmordassant-les".

Esther L. Barceló
"Estem davant una gravíssima llei, l'aprovació final de la qual hem d'evitar costi el que costi", subratlla la parlamentària en un comunicat.

Barceló ha fet una crida "especial a les diputades del PPCV, perquè es deslliguin de les directrius ultra catòliques del seu partit i defensin els seus drets com a dones, després de tot el que ens ha costat aconseguir-los".

"Esperem --ha continuat la diputada en Corts-- que no domini l'actitud ultraconservadora i reaccionària del govern del PP a el País Valencià, responsable, recordem, d'iniciatives com la Llei de la Maternitat o les nombroses concessions d'ajudes als grups  autodenominats -provida- ".

Esquerra Unida considera que les Corts "han de pronunciar-se en contra d'aquesta reforma impulsada pel govern de Rajoy, la qual suposarà una reculada més enllà fins i tot del que establia la normativa de 1985".

La diputada, en nom del seu grup va presentar en les Corts Valencianes una iniciativa similar en el mes de maig d'enguany. La proposta pretenia frenar ja l'anunciada llei del ministre Gallardón. En la seua intervenció en aquell moment ja va incidir que 'era curiós que fóra el ministre de Justícia i no la de Sanitat, qui presente la contra-reforma, la qual cosa mostra, segons va manifestar la diputada, el caràcter ideològic de la reforma'.

Una crida a les Diputades del PP com a dones, abans que militants d'un partit

La diputada es va referir en aquell moment, huí tambè que el dret a decidir sobre l'embaràs de qualsevol dona era un dret. En aquell moment ja va fer una crida 'senyores del Partit Popular, rebel·len-se i voten en favor de les dones, siguen coherents amb el lloc que ocupen en aquest Parlament, conseqüència de la lluita de moltes dones que han permès que vostès estiguen ací'

Va recordar Esther l. Barceló que el primer projecte i llei que es va aprovar a Espanya' va ser de la va ser de la mà de  la diputada Federica Montseny, però va durar poc  precisament perquè la mateixa dreta de la qual Gallardón és hereu, va acabar amb ella i van passar més de 50 anys per a tornar a tenir una altra'..

 La iniciativa de la Diputada per a frenar la reforma Gallardón des de les Corts valencianes es va enfrontar en aquell moment amb els vots en contra de tot el Partit Popular.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal