La Calderona Parc del mes gener 2014, s'inaugura el día 3 amb visita al Puntal dels Llops d'Olocau La Calderona Parc del mes gener 2014, s'inaugura el día 3 amb visita al Puntal dels Llops d'Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Calderona Parc del mes gener 2014, s'inaugura el día 3 amb visita al Puntal dels Llops d'Olocau

Des d'Olocau s'iniciarà  el 3 de gener la presentació del mes del Parc de la Calderona que durant gener 2014 correspondrà al Parc.


Presentació Parc del Mes. Gener 2014.
Representació dansa ibera per Col.legi “CEIP Castillo del Real-Marines”.
Visita guiada al Poblat Ibèric del Puntal dels Llops.
Divendres , 3 de gener de 2014
Horari i lloc d’inici: 10:00 h
Oficina de Turisme d’Olocau (Olocau).Casa de la Senyoria. (Necessari reservar previament)
Presentación Parc del Mes. Enero 2014.
Representación danza ibera por Colegio “CEIP Castillo del Real-Marines”.
Visita guiada al Poblado Ibérico del Puntal dels Llops.
Viernes, 3 de enero de 2014
Horario y lugar de inicio: 10:00 h
Oficina de Turismo de Olocau (Olocau). Casa de la Señoría. (Necesario reservar previamente)





El Puntal dels Llops ocupa un cim escarpada en les estribaciones meridionals del Parc Natural de la Serra Calderona, dominant l'eixida del Carraixet al pla del  Camp de Túria, molt prop del municipi d'Olocau. Aquest poblat iber va ser ocupat des del segle V a l'II a. de C. Va formar part de la xarxa de control del territori ibèric d'Edeta (Tossal de Sant Miquel, Llíria) i es va destruir en el moment de l'arribada dels exèrcits romans. El poblat era com una petita fortalesa, on encara podem observar restes de les muralles, la torre, dels carrers del poblat i els diferents departaments.

La visita es pot iniciar des de la Casa de la Senyoria en la població d'Olocau, o des del pàrquing situat en les rodalies del cementeri municipal. El recorregut total fins al Puntal del Llops (pujada i baixada pel mateix camí) té una longitud aproximada de 4 quilòmetres (des d'Olocau) i 3 quilòmetres des del pàrquing. La ruta està senyalitzada i disposa de diversos panells interpretatius sobre la flora i la fauna.



Dades de l'activitat:

Dia: de dimecres a diumenge, gener de 2014
Hora: Entre les 10:00 h a 14:00 h
Lloc: Oficina Turisme Olocau (Casa de la Senyoria).
Durada de l'activitat: 2 hores 
Nota Important: Part de la ruta discorre per terrenys pertanyents al Ministeri de Defensa, per la qual cosa és imprescindible la inscripció. És necessari reservar prèviament. Contactar amb els guies del Puntal 672 794 404 puntal.llops@olocau.es , per a realitzar la inscripció. Les places són limitades.

 


Les activitats durant el mes del Par seràn

03/01/2014 Visitas guiadas al poblado ibero “Puntal dels Llops” en Olocau. Comienzan las visitas guiadas que se ofertan durante el mes de enero, de miércoles a domingo y en horario de 10:00 a 14:00 h. Necesario inscripción previa y reserva anticipada.
07/01/2014 Inauguración de las señales de entradas al Parque Natural. Proyecto Red Eléctrica España y Parque Natural. Presentación Parque Natural del mes.
10/01/2014 Jornadas de biomasa. Biomasa, Medio ambiente y Desarrollo local. Albalt dels Tarongers. Necesario inscripción previa. Aforo limitado.
11/01/2014 Visita guiada a la cartuja Val de Cristo y cooperativa de aceite en Altura. Degustación productos a cargo empresa Marca Parcs Naturals.
12/01/2014 Jornada de la Piedra en seco en Altura.
14/01/2014 Acto entrega placas acreditativas a las Tourist Info.
18/01/2014 Visita guiada a los Baños árabes en Torres Torres.
19/01/2014 Marcha Solidaria contra el Cáncer en Serra.
25/01/2014 Rally fotográfico en Segart.
26/01/2014 Ruta interpretativa “El bosque de alcornoques” en Marines Vell.
30/01/2014 Jornada Marca Parques Naturales de la Comunidad Valenciana.
01/02/2014 Jornada Bicicleta de Montaña en Gilet
02/02/2014 Ruta interpretativa “Subida al Gorgo” en Segorbe y Gátova.



El Parc Natural de la Serra Calderona és un dels espais naturals protegits més emblemàtics de tota la geografia valenciana. Aquest extens territori que s'estén sobre18019 hectàrees va ser declarat parc natural el 15 de gener de 2002.

La Serra Calderona és una de les últimes elevacions del sistema ibèric, esguitada per multitud de barrancs amb importants desnivells, presenta un relleu d'altituds mitjanes (cota màxima 1012 m).

La diversitat d'ambients forestals i la importància d'espècies presents com la surera defineix a aquest espai natural com un enclavament de gran valor natural.

Aquest territori ha sigut l'escenari de pas i assentament de cultures des d'èpoques ancestrals, totes elles han modelat el paisatge i la cultura que coneixem avui.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal