Actes de reafirmació de l'agermanament entre Olocau (Camp de Túria) i Gavà (Baix Llobregat) Actes de reafirmació de l'agermanament entre Olocau (Camp de Túria) i Gavà (Baix Llobregat)
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Actes de reafirmació de l'agermanament entre Olocau (Camp de Túria) i Gavà (Baix Llobregat)

L'agermanament es va iniciar l'any 2006,
 
Una delegació del municipi d’Olocau  visità el cap de setmana del 23 i 24 de novembre la ciutat de Gavà per participar d’unes jornades culturals amb motiu de l’agermanament entre l’Ajuntament d’esta població i el de Gavà

Entre les activitats programades hi havia la inauguració del l’exposició: “Quatre cents anys de l’expulsió 1609-2009. Homenatge a la població morisca del Camp de Túria: que ningú siga obligat a deixar la terra que ama” al Museu de Gavà.

Així mateix, es pogué gaudir de la conferència titulada: “Una vall, tres pobles, quatre segles 1611-2011.  Gatova, Marines i Olocau. El repoblament del segle XVII. Una mirada al passat per entendre el present”, a càrrec del Sr. Ferran Zurriaga, cronista d’Olocau i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria.

El Sr. Zurriaga va fer un repàs a la història de fa 400 anys amb l’expulsió morisca i va afirmar que “és bonic recordar i reviure aquest passat amb el repoblament que va donar pas a una nova cultura. Amb la mostra es pot veure l’evolució d’Olocau durant tot el període finalitzant amb totes les persones que van emigrar d’Olocau a Gavà”.

Durant l’acte, que van encapçalar els alcaldes de les dues poblacions, el Sr. Joaquim Balsera, Alcalde de Gavà, va afirmar que “actes com aquests són importants per aprofundir en aquest vincle emocional i cultural que tenim amb Olocau”. El Sr. Balsera recordava que “han estat diverses les persones de procedència olocauïna que han estat il•lustres per Gavà” i que “moltes famílies que en arrelar-se aquí han contribuït a construir durant anys el Gavà d’avui”.

L’Alcalde d’Olocau, Sr. Antonio Ropero, va agrair “l’hospitalitat de Gavà i va lloar l’agermanament, que des de la seva formalització, al 2006, ençà “ens ha permès trobar-nos en diferents ocasions i compartir i difondre la nostra cultura”. El Sr. Ropero recordava que “la unió entre ambdós municipis és centenària” i que "quan a Olocau es passaven moltes penúries Gavà va acollir moltes famílies que van poder establir-se, treballar i progressar aquí. A ells se’ls deu també l’evolució de poble rural a ciutat industrial de Gavà”.

Les jornades culturals es van completar  amb una visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà i una ofrena floral a càrrec del regidor de Participació Ciutadana i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Gavà, Sr. German Agustí i de l’Alcalde d’Olocau, Sr. Antonio Ropero, i una ampla representació de ambdues Corporacions, davant la pedra símbol d’agermanament entre les dos poblacions.


Ja de vesprada, a l’Espai Maragall, tots els assistents van poder gaudir de l’actuació de l’Agrupació Musical La Melodia d’Olocau i la participació del seu “Coro”, amb un gran concert que deixà meravellats als nostres germans gavanencs, siguent la  intenció de les dos Corporacions continuar aprofundint els llaços d'unió entre els dos pobles.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal