Les Residències de majors 'concertades', de Camp de Túria en perill per la falta de pagament de la Generalitat Les Residències de majors 'concertades', de Camp de Túria en perill per la falta de pagament de la Generalitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Residències de majors 'concertades', de Camp de Túria en perill per la falta de pagament de la Generalitat

Sant Antoni, Lliria, la Pobla ,etc, tenen Residencies.  Les protestes, el passat 18 de Nov, es van realitzar ja en la porta de Conselleria.

Les residències porten sense cobrar des del  mes de gener d'enguany. Es deuen ja salaris dels treballadors i els proveïdors estan sense cobrar i amenacen, alguns ja ho han fet, amb demandes que encariran els costos.

En total, els impagaments del Consell amb els operadors afecten a quasi 200 empreses, més de 15.000 treballadors i 30.000 persones majors dependents, així com a un altre centenar d'empreses proveïdores, segons les dades reunides per les principals associacions del sector i els sindicats majoritaris, agrupats en una plataforma en defensa de l'atenció professional per als majors.

A la porta de Conselleria el 18 de nov
Aquestes protestes se sumen a les realitzades la setmana passada en més de 300 residències i centres de la Comunitat, que van traure als carrers a més de 9.000 treballadors i familiars d'usuaris.

La del pasat 18 de novembre, es la segona concentració de protesta pel deute que manté la Generalitat amb el sector de les residències i centres d'atenció a persones majors des de fa quasi un any ha congregat a més d'un miler de treballadors a les portes de les seus principals del Govern Valencià a Alacant, Castelló i València.

De les tres concentracions realitzades el dilluns, dos d'elles abans les seus de les delegacions del Consell d'Alacant i Castelló; i una tercera que va començar en la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, a València, i que ha culminat en una marxa fins al Palau de la Generalitat.

Aquesta última ha sigut la més nombrosa i en ella s'ha llegit un comunicat en el qual es reclama un compromís per part del Consell “totalment ferm” per a establir un pla de pagaments que siga “ real i d'urgent aplicació”, i que salde de “immediat el deute acumulat.”

Després de no ser rebuts en la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, que ni tan sols ha obert

majors participen
les portes d'accés, una delegació de la plataforma ha sigut rebuda per una assessora del *President de la Generalitat, que ha assenyalat que realitzarà un informe de les reivindicacions a Alberto Fabra i parlarà amb Hisenda perquè reba als representants del sector.

No obstant açò, sindicats i empreses han advertit que, de no intervenir una solució en els pròxims dies, es prepara una gran marxa social a València per al 29 de novembre, amb l'objectiu de fer arribar a la societat el perill en què es troba l'atenció dels seus majors, així com diverses concentracions paral·leles per a donar a conèixer a tothom la indiferència mostrada per l'actual govern envers els majors.

Treballadors sense sous a data d'avui, l'Administració Valenciana deu prop de 110 milions d'euros a les empreses que operen en el sector, situació que ha provocat la impossibilitat de cobrar els sous a molts dels treballadors i/o pagar als proveïdors. Aquest deute estructural, que aconsegueix ja els 12 mesos d'impagaments per part de la Generalitat Valenciana, s'incrementa en 6 milions cada mes que es manté aquesta situació, i posa en greu perill la xarxa soci-sanitària d'atenció a majors en aquesta autonomia.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal