La Pobla es concentra contra la decisió de la Generalitat de tancar Canal 9. Regidors i treballadors presents La Pobla es concentra contra la decisió de la Generalitat de tancar Canal 9. Regidors i treballadors presents
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla es concentra contra la decisió de la Generalitat de tancar Canal 9. Regidors i treballadors presents

Desenes de persones s'hanconcentrat este matídavant les portes de l'Ajuntament de La Pobla de Vallbona per tal de manifestar la seua repulsa davant la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar la radiotelevisió pública valenciana (Canal 9) i en defensa del manteniment d'aquest mitjà de comunicació com a televisió lliure, plural i al servei dels interessos dels ciutadans.  

A la convocatòria han acudit també regidors d'Esquerra Unida, PSOE i Compromís, a més d'ex-treballadors, actuals treballadors i veïns de la localitat que han expressat el seu desacord amb l'imminent tancament de RTVV després de l'ordre judicial que obliga l'enspúblic a readmetre els   1.000 treballadors que foren acomiadats com a conseqüència de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Tanmateix, a la concentració ha destacat l'absència de representants de l'equip govern, tot i que l'alcaldessa de La Pobla, Mari Carmen Contelles, del Partit Popular, va expressar en el passat plenari el seu desacord amb la decisió de la Generalitat.

Per a Mikel Aragón, del PSOE, “front un atac a la nostraidentitat, amb la poca vergonya de no assumircapresponsabilitat del balafiament que ens ha fet un deute de 12000 milions i una TV autonòmica basura i podrida per les pràctiquesclientelars, ésnecessari manifestar-nos i dir que no volem que es tanque la nostra RTVV. Volem una RTVV pública i de qualitat".
Per la seuapart, Iris Marco, de Compromís, ha assenyalat que “tancar RTVV ésferdesaparèixer del mapa elsnostrespobles, la nostrarealitatméspropera. És silenciar la veud'unpoble. Mésenllà de la desgràcia que suposal'acomiadament de més de mil treballadors, que no éspoc, es tracta de l'enèsimatacalsserveispúblics per partdelsgoverns del PP, que desprès de reduir-la a telefem, la tanquen. Volem una RTVV digna, en valencià i que acomplisca la seuafunció informativa, lúdica i formativa per a totselsvalencians”.

El portaveu d'Esquerra Unida, Javier Descalzo, ha destacat que, amb aquest acte, "som molts els ciutadans que defensem una televisió d'interès públic, aliena a qualsevol intent del govern de manipular-la amb l'únic objectiu de servir els seus interessos.  No entenem que no s' assumisquen resposabilitats polítiques pel gran forat econòmic i es responsabilitze i criminalitze, com sempre, els treballadors. Ens ha sorprès l'absència de l'alcaldessa desprès d'haver mostrat el seu desacord amb aquest tancament durant l'últimplenari".

L'acte ha finalitzatamb la lectura del manifest que les treballadores i treballadors de RTVV han enviat per a la seua lectura hui a les portes de tots els ajuntaments 

Manifest Llegit:

SI TANQUEN RTVV, EL MEU POBLE NI ES VEU NI TÉ VEU.

Renunciar a la RTVV és atacar una de les nostres principals senyes d'identitat. És arraconar el seu ús social. Una llengua que no es parla en els mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta.

El tancament de RTVV també és un atac a la vertebració territorial, política i cultural dels valencians i a la seua autoestima. Com pot una nacionalitat històrica com la nostra renunciar a tindre una veu pròpia als mitjans de comunicació?

Tancar RTVV és fer invisibles la seua actualitat, la seua realitat,les seues festes, la seua cultura i les seues aportacions al projecte col.lectiu del que formem part.

LA POBLA DE VALLBONA no vol ser un poble sense presència en la televisió ni sense veu en la ràdio, perquè tenim coses a dir i coses que compartir i ensenyar.

La RTVV que hem tingut fins ara no sempre ha complert l'objectiu per la qual va ser creada. No reclamem tornar al passat. Volem fer el futur. Volem que siga l'espill on es puguen reconèixer els valencians i on els valencians puguen veure i escoltar LA POBLA DE VALLBONA. I per això hem eixit al carrer. Perquè si tanquen RTVV el meu poble ni es veu ni té veu.


 

.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal