La Generalitat Valenciana tanca Canal 9, després de perdre l 'ERO en els Tribunals, ningú dimiteix La Generalitat Valenciana tanca Canal 9, després de perdre l 'ERO en els Tribunals, ningú dimiteix
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat Valenciana tanca Canal 9, després de perdre l 'ERO en els Tribunals, ningú dimiteix

La Generalitat Valenciana ha decidit tancar la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) després que aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) haja declarat nul l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de RTVV, que afectava a un miler de treballadors.


La sentencia judicial obligava a RTVV a readmetre als empleats acomiadats després de l'ERO aprovat a l'agost. L'executiu que presideix Alberto Fabra ha xifrat el cost de readmetre als treballadors en 40 milions d'euros, una quantitat, que assegura, la Generalitat no pot assumir.

Després de conèixer la notícia, el comitè d'empresa de RTVV ha anunciat que tallaria l'emissió de Canal 9 després d'un informatiu de 5 minuts a les 20.30h. Finalment, els treballadors han decidit no ser ells  qui tanquen Canal 9 i, després d'un informatiu dedicat al tancament de la cadena, han continuat l'emissió amb imatges d'arxiu.

La decisió del govern valencià arriba poques hores després que la Sala social del TSJ fallara a favor de les demandes col·lectives presentades per quatre sindicats (CCOO, CGT, Intersindical Valenciana i UGT) contra els acomiadaments. Els sindicats entenien que RTVV hauria pogut vulnerar drets fonamentals ja que, van al·legar, “l'alteració del llistat d'afectats va suposar un tracte discriminatori” i no es va aportar la documentació necessària en la part els treballadors, a més d'haver-se produït “irregularitats en el procediment”.

Els treballadors, l'oposició i els sindicats, indignats per la decisió de Fabra (PP) al que acusen de ser el braç executor d'una mort preparada pels seus antecessor Camps i organitzava per ell i els seus consellers.
L'Oposició indignada
Ximo Puig: (PSPV) “Fabra ha de donar la cara per esta irresponsabilitat d'enorme gravetat social i econòmica per a tots els valencians”

El secretari general del PSPV-PSOE ha qualificat de “lamentable” la situació de la televisió autonòmica i ha demanat la compareixença urgent en Les Corts del president de la Generalitat “per a demanar perdó als valencians i aclarir el futur de RTVV”

Ignacio Blanco (EU): “Cal portar a tots els que han arruïnat RTVV davant la justícia i garantir la seua supervivència
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha declarat esta vesprada que la decisió de Fabra de tancar RTVV “és una cacicada pròpia d’altres temps i, a més a més, entenem que anticonstitucional perquè suposa privar-nos als valencians i a les valencianes de la possibilitat de gaudir de mitjans de comunicació en la nostra llengua pròpia”. Per a Blanco, “la solució és que Alberto Fabra dimitisca, que fem una comissió de la veritat per a portar a tots els que han portat a la ruïna a RTVV davant la justícia i garantir la supervivència dels mitjans de comunicació públics valencians”.
Morera - Compromis- fa una crida al consens per evitar el tancament de RTVV per part dels “pitjors governants que ha tingut el País Valencià en la seua història”

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat davant l’imminent anunci de tancament de RTVV per part del Consell que s’ha arribat a l’actual situació, “per la incompetència pública, sobrada i manifesta del PP, dels pitjors governants que ha tingut el País Valencià en tota la seua història”.

La Justícia dóna la raó als treballadors

“(…) declarem la nul·litat de la decisió adoptada en data 21 i 22 d'agost de 2012 en relació a la mesura d'extinció dels contractes de treball d'empleats de la seua plantilla amb dret a la reincorporació dels treballadors afectats en els seus corresponents llocs de treball”, sentenciava l'alt tribunal valencià.

A pesar que la Generalitat valenciana disposava de temps per a recórrer la decisió davant el Tribunal Suprem, l'executiu de Fabra ha optat per tirar el tancament.

Després de l'acomiadament massiu d'aquest estiu, RTVV comptava amb menys d'un miler de treballadors, i havia iniciat el procés de privatització de la major part de la seua programació. El mateix mes d'agost, RTVV va obrir un concurs de licitació per a la compra de continguts audiovisuals a productores externes per valor d'11,5 milions d'euros durant un any.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal