Canal Nou ha deixat d'emetre, el govern valencià ha fugit a IBI per a reunir-se lluny del problema Canal Nou ha deixat d'emetre, el govern valencià ha fugit a IBI per a reunir-se lluny del problema
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Canal Nou ha deixat d'emetre, el govern valencià ha fugit a IBI per a reunir-se lluny del problema


No tenim RTVV, però tampoc hospitals, ni tampoc col·legis.  L'única cosa que ens queda de tot açò als valencians és el seu deute 

Una decisió que no té parangó en la història. Un govern triat per a defensar la llengua i els senyals d'identitat d'un poble, que decideix acabar amb el mecanisme possible per a mantenir i defensar la identitat. Més enllà del maneig anterior i de com s'ha gestionat. RTVV era l'únic mecanisme que permetria emetre en la nostra llengua. Adéu a RTVV, gràcies a un President: Alberto Fabra i a un partit el Partit Popular.

El jutjat d'instrucció número 1 de Paterna ha acceptat la petició de la comissió liquidadora de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i ha ordenat el desallotjament de les instal·lacions. El jutge ha pres aquesta decisió després de rebre l'informe favorable del Fiscal, que veu “delictes d'usurpació d'instal·lacions i coaccions” per part dels treballadors de l'ens públic.

Finalment, a les 12:20 hores, les emissions s'han anat definitivament a negre. Abans, a les 11:00, ja s'havia tallat l'emissió en directe i el senyal solament es podia seguir a través d'alguna web, com la de la televisió gallega o la de televisió espanyola.

Amb la finalitat de tallar l'emissió, han entrat dins de les instal·lacions una trentena de policies nacionals per a desallotjar als tècnics que es trobaven en la sala de comandaments. Els representants policials i del jutjat han sigut rebuts a crits de “Fabra dimissió” i “No teniu vergonya”.

Mentrestant, els treballadors donaven la veu en el plató als representants de tots els partits polítics (excepte el PP, que es va negar a acudir) i a treballadors de la casa que van aprofitar per a acomiadar-se entre abraçades, llàgrimes i paraules d'unitat i ànim.

“Ara s'està caent la careta, la societat valenciana està veient com són els dirigents que tenim”, ha expressat des de plató la periodista Clara Castelló, qui ha defensat la necessitat de “un servei públic per a la nostra societat, que és el que ens mereixem”.

“Ha acabat una etapa negra i horripilant i anem a començar de nou, avui és el primer dia de la televisió valenciana”, ha afirmat Xelo Miralles, la primera veu que es va escoltar en la televisió el 9 d'octubre de 1989.

Els últims cuatre minutos son aquestos



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

4 comentaris :

  1. Els botiflers que ens governen han fet com amb tot, primer ho gestione malament, cree problemes, dic que és impossible i ara ho privatitze. Qui està fregant-se les mans per a quedar-se la freqüència?

    ResponElimina
  2. Fa divuit anys que la RTVV es va apagar!!! (des del juliol del 95)... i es va substituir per la RTV de Zaplana, després per la de Camps i ultimament per la de Fabra. Per tant, que s'apague aquesta RTV em sembla saludable per a la cultura i política valenciana. El que s'ha de reivindicar és la RTVV que van segrestar aquesta partida de bandolers.

    ResponElimina
  3. I perquè no la vam reivindicar aleshores? perquè callarem? Sóc u dels molts que ens hem negat a veure la RTVPP , però també sóc u dels que hem vist aquests darrers dies que altra TV era possible i per aixo crec que devem exigir-la.

    ResponElimina
  4. Veurem a Fabra dir el contrari del que ara està fent i dient i veurem als valencians tornant-nos a agenollar. Però jo ja estic fart. tolerància zero contra aquests peperos i contra els qui els toleren malgrat la seua corrupció. Qui tolera a un corrupte o vol ser-ho o li té enveja

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal