Mostra Viva/Cinema del Mediterrani del 31 d'octubre al 3 de novembre a València Mostra Viva/Cinema del Mediterrani del 31 d'octubre al 3 de novembre a València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mostra Viva/Cinema del Mediterrani del 31 d'octubre al 3 de novembre a València

Mostra Viva / Cinema del Mediterrani és una associació ciutadana oberta a tots que desitja que València torne a ser una ciutat del cinema, de la música, de la poesia, de la gastronomia, l’art i en general de la creativitat cultural.

Mostra-viva-Logo_fechas
Mostra Viva se celebra del 31 d’octubre al 3 de novembre. Mostra Viva durant aquests quatre dies vol que València siga la gran festa de la Mediterrània.

Co-organitza aquest esdeveniment el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i compta amb el patrocini de l’Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes de la Mediterrània, Octubre Centre de Cultura Contemporània, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), el Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI) i els premis Lux de cinema del Parlament Europeu.

Mostra Viva compta amb quatre escenaris oficials, La Nau, SGAE, Octubre CCC i el Jardí Botànic. Els altres escenaris estan repartits fonamentalment pels barris de Russafa, el Carme i Benimaclet.
En els escenaris oficials es projectaran 60 films, que composen la programació de Mostra Viva / Cinema del Meditarrani,agrupats en 5 seccions: Homenatges Mostra, Mostra de Mostres, Dones del Mediterrani, Premis Lux i Cinema Àrab. Es rendeix homenatge a cineastes que han tingut una estreta relació amb la Mostra: Carles Mira, Ovidi Montllor, Costa-Gavras, David Trueba, Goran Paskaljevic i Pablo Llorens. També a La Nau estan programades tres taules rodones relacionades amb el cinema: Dones del Mediterrani, Cinema Valencià i Premis Europeus Lux.

Al claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, els dies 1 i 2 de novembre a les 20:30 hores se celebrarà la Trobada Viva / Música del Mediterrani, amb les actuacions de Carles Dénia, Aitana Ferrer, Quico Pi de la Serra, Ximo Caffarena, Paco Muñoz, Mox, Eva Dénia, Pep Gimeno “Botifarra”, Carraixet, Paco Muñoz, Andreu Valor, Cor Lleonard Giner, Grup islàmic Annor, Melòmans i Versonautas.

Un altre espai temàtic és Poesia Viva del Mediterrani. La nits dels dies 1 i 2 al Claustre de la Nau comptarem amb els poetes Josep Piera, Josep Porcar, Maria Josep Escrivà, Pau Sanchis Ferrer, Rubén Luzón, Jaume Pérez Montaner, Marc Granell, Teresa Pascual, Isabel García Canet, Eduard Carmona i el 3 de novembre amb l’espectacle de música i poesia Concilyarte.

Al espai Mostra Viva / fotografia i art comptarem, en una taula rodona, amb els pintors Artur Heras, Mariscal, Manuel Valdés, José Morea, Manuel Boix i Jordi Ballester, autors dels cartells de les 10 primeres edicions de la Mostra de València / Cinema del Mediterrani, que es van celebrar en la dècada dels 80.

Octubre Centre de Cultura Contemporània acollirà l’exposició Fotoperiodistes a Mostra Viva (1980-1989): Jordi Vicent, Manuel Molines, Manuel Lloret, José Aleixandre, José Poveda “El flaco” i José Vicente Rodríguez, els quals, entre d’altres, van immortalitzar en els anys 80 els esdeveniments denominats del Mediterrani: Mostra de cinema, Trobada de música i Encontre d’Escriptors .

Totes les activitats que es desenvolupen a les seus oficials seran gratuïtes .

Durant aquests dies al espai Ciudadania Viva gastronomía i cultura del Mediterrani, s’han organitzat rutes per la València francesa, àrab, jueva, republicana, del grafiti, del malbaratament… i als barris de València, els locals d’oci, teatres, galeries d’art i restaurants han programat música, projeccions, teatre, exposicions i gastronomia, amb sabor mediterrani sota el segell “Jo també sóc Mostra Viva” .
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal