Marga Sanz (EU) en Lliria 'el dèficit negociat per Fabra suposaran 1.900 milions en retallades als valencians Marga Sanz (EU) en Lliria 'el dèficit negociat per Fabra suposaran 1.900 milions en retallades als valencians
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marga Sanz (EU) en Lliria 'el dèficit negociat per Fabra suposaran 1.900 milions en retallades als valencians

'Estan acabant amb l'Estat del Benestar per a deixar-nos amb el de la Beneficència'. Segons la diputada aqueix és el resultat i l'objectiu de les polítiques d'austeritat del govern de Rajoy ' i del govern de Fabra en el Pais Valencià. Tots dos 'al servei de la Troica'.

Marga Sanz va estar ahir en Lliria, en un acte que Esquerra Unida va organitzar i, en el qual van estar també el Coordinador Comarcal David Gadea, la Coordinadora local Julia Arastey i el regidor de Paterna Javier Parra.

En l'acte, la diputada va avançar que les retallades que el govern de Fabra ha anunciat, per a complir amb el dèficit de l'1'6% en el 2014, suposaran un altre gran pes en les esquenes dels ciutadans i sobretot de les capes més desfavorides perquè es redurian més d'1.900 milions d'euros del presupost. Sanz va recordar que ja en aquest moment les deutes de la Generalitat amb els sectors socials estan asfixiant-los i portant-los a la ruïna.

La Coordinadora d'Esquerra Unida va recordar que Fabra ha anat molt més lluny que el propi govern Rajoy, fent copagament als disminuïts, obligant-los a pagar les pròtesis, a més de protagonitzar l'atac més seriós de tot l'Estat a la gent en dependència.

El xicotet comerç i l´horari

En relació amb l'extensió dels horaris comercials anunciada per Fabra la va qualificar com 'atac als xicotets comerciants i als llocs de treball que depenen d'ells' perquè ' molts xicotets comerciants hauran de tancar definitivament'

L'articule 135 de la Constitució i el deute de l'Estat.

M. Sanz va anunciar que si Esquerra Unida entra en el govern de l'Estat exigirà el canvi de l'article 135 de la Constitució, article que van modificar- sense consulta als ciutadans- a l'agost de 2011 el PSOE i el PP, en l'última època del govern de Zapatero. Segons la diputada d'Esquerra Unida aqueix article és el responsable que totes les despeses socials hagen de quedar supeditats al pagament del deute de l'Estat.

Sobre els anuncis d'eixida de la crisi publicats per Montoro i tot el seu staff, els va qualificar de 'electoralistes' dedicats a preparar les europees del 2014, i va manifestar que la seua organització denuncia que es parle d'eixir de la crisi quan es mantenen els més de 6.000.000 de parats.

El deute públic i la Llei de reforma dels Ajuntaments.

Marga Sanz va defendre un replantejament del deute que està fent impossible el desenvolupament, però es va manifestar taxativament contrària en no pagar el deute 'odiós' de l'Estat, ' no ha de pagar-se tot allò que s'ha lliurat a la Banca'. Els ciutadans no hem de pagar amb el nostre sacrifici aquests rescats dels que més tenen i damunt no compleixen la seua funció de distribuir el crèdit'.

'Només haurà de pagar-se el que s'ha invertit en infraestructures, sanitat, despeses socials i en diners per al desenvolupament',

Entre altres aspectes, va qualificar la Llei que vol modificar els Ajuntaments, com el major atac a la democracia municipal. En la seua denúncia va recordar el lema de les primeres eleccions democràtiques 'Posa un Alcalde i lleva un Cacic'. Segons Marga Sanz, la pèrdua de competències municipals que proposa la llei, farà que les Diputacions es convertisquen en l'amagatall dels nous cacics de la democràcia.

En un ambient amigable el Coordinador Comarcal David Gadea, la Coordinadora local de Llìria: Julia Arastey amb el regidor de Paterna :Javier Parra, van intervenir per a deixar clar que un dels objectius de la seua organització en la comarca era atorgar-li la veu als ciutadans i recompondre el teixit associatiu i els moviments socials. El Coordinador Comarcal va recordar els treballs que la PAH Camp de Túria, juntament amb la resta de PAH està realitzant.

Abans d'acabar, els assistents van guardar un minut de silenci per la recent defunció de Pepe Bòrdes, regidor d'Esquerra Unida a l'Eliana fins a l'any 2003.

L'acte va acabar amb una actuació del cantant Lucho Roa, que va motivar als assistents amb cançons de Victor Jara

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal