Més d'1.000.000 de signatures a la Consulta Ciutadana. Un fort inici per a la Vaga del 24 d'octubre a l'ensenyament Més d'1.000.000 de signatures a la Consulta Ciutadana. Un fort inici per a la Vaga del 24 d'octubre a l'ensenyament
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més d'1.000.000 de signatures a la Consulta Ciutadana. Un fort inici per a la Vaga del 24 d'octubre a l'ensenyament

Després de les campanya de signatures, el 24 d'octubre hi ha convocada una vaga general educativa, en la qual participaran, per segona vegada, pares, professors i alumnes de tots els nivells educatius. Serà l'enèsima mobilització en un context de retallades que s'han portat ja per davant a més de 60.000 treballadors de l'escola pública.

Els centres concertats també aniran a la vaga el pròxim dia 24. La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), majoritària en l'educació privada concertada, ha convocat aturs per a aquesta jornada, coincidint amb els anunciats per les principals organitzacions laborals de l'ensenyament públic.

Encara que els sindicats consideren que la reforma educativa afavoreix al sector privat, la FSIE nega el benefici a l'ensenyament concertat i sosté que "empitjora" qüestions importants per a l'activitat de docents i altres treballadors dels centres, a part de la congelació salarial de 2014 i la consolidació de les "dures retallades" que pateix el sector.

Per a preparar aquesta mobilització, durant les primeres setmanes del mes d'Octubre s'ha llançat una
campanya ciutadana, denominada 'Consulta Ciutadana'. Més d'un milió de persones han participat fins al moment en la consulta ciutadana sobre l'educació organitzada per la Plataforma Estatal per l'Escola Pública, de les quals un 99% ha votat en contra de les retallades. Una xifra de participació “que mai abans s'havia donat en cap procés engegat pels ciutadans”, i que pot augmentar en els deu dies que encara queden de termini.

En una carta dirigida al president del Govern, Mariano Rajoy, i que ha sigut registrada aquest dijous en el Ministeri de Presidència, la plataforma de sindicats d'ensenyament i associacions de pares ha exigit que l'Executiu frene “de manera immediata” les retallades, recupere la inversió i retire la LOMQE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa).

A més, els organitzadors han emplaçat a Rajoy a “canviar els actuals responsables educatius per a poder tenir interlocutors vàlids”, que es dediquen a “treballar per a atendre les demandes de la societat i portar-les a la pràctica”.

La Plataforma ha explicat també en la seua missiva el motiu de la pròrroga de la consulta, que inicialment tenia previst finalitzar aquest dijous 17 d'octubre i que finalment ho farà el pròxim dia 27. “Hem ampliat el termini de realització d'aquesta consulta per a contrarestar els efectes de l'intent de boicot per part d'alguns responsables polítics que tenen por a la democràcia i ho demostren intentant  tallar els drets dels ciutadans i ciutadanes i ordenant prohibicions”, han denunciat els sindicats.

Una llei sense consens

La Lomqe ha sigut una de les reformes educatives amb menor nivell de consens de la història de la democràcia. Tots els partits de l'oposició, els sindicats més representatius, les associacions de pares i altres agents socials han mostrat el seu rebuig a una llei que ha desgastat de forma aclaparant la imatge del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Després de la finalització de la vaga indefinida a Balears i la Consulta Ciutadana, el 24 d'octubre hi ha convocada una vaga general educativa, en la qual participaran, per segona vegada, pares, professors i alumnes de tots els nivells educatius. Serà l'enèsima mobilització en un context de retallades que s'han portat ja per davant a més de 60.000 treballadors de l'escola pública.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal