Es presenta la Campanya Marca't un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat. Escola Valenciana vol amb les universitats i amb L'Acadèmia de la llengua Valenciana, impulsar la campanya que té per objectiu informar les famílies sobre els avantatges d'escollir les línies en valencià.
En aquest període, les famílies que vulguen matricular per primera
vegada als seus fills, o els que vulguen canviar de centre, haurien
d'arreplegar els impresos de sol·licitud al centre que vagen a triar com
primera opció. Aqueixa és una de les diferències que es van a trobar pel que fa a anys
anteriors: fins a ara es podien posar fins a tres opcions per ordre de
preferència i enguany són deu. Tot ve motivat perquè aquest curs
s'implanta el anomenat “districte únic”, mesura encaminada, segons la
Conselleria d'Educació, a afavorir la lliure elecció de centre.
A Camp de Túria han demanat el canvi de modalitat lingüistica per ofertar durant el periode de matriculació per al curs 2013-2014, 2 escoles:
CEIP VERGE DEL FONAMENT BENISSANÓ
CEIP LLUÍS VIVES LA POBLA DE VALLBONA
Escola Valenciana ens comunica lo següent:
Image presentant la campanya |
Cal recordar que durant el període que Alejandro Font de Mora va ser conseller d'Educació es van eliminar els assesors de valencià i les xarrades informatives per a pares i mares als centres educatius sobre els programes d'ensenyament vigents.
Aquest fet ha intensificat la necessitat de suplir aquest buit. Cal tindre en compte que les famílies, quan han de matricular els seus fills, desconeixen en un percentatge molt alt, que hi ha més d'un programa d'ensenyament, que està la línia en valencià i la línia en castellà, quina és la complexa denominació dels programes i quines característiques té cadascun. "Ara la línia en valencià és denomina PPEV, Programa plurilingüe en valencià, i és l'únic que garanteix la qualitat educativa i l'aprenentatge amb coherència pedagògica de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglés. Per tant, és molt important que es faça una bona feina informativa", ha explicat Vicent Moreno, el president d'Escola Valenciana.
L'entitat cívica proposa als centres educatius la possibilitat d'atorgar un punt per al barem de la matrícula a les famílies que marquen en primera opció l'ensenyament en valencià plurilingüe. A més, 44 col•legis han demanat enguany la possibilitat de fer un canvi de modalitat lingüística per ofertar el programa òptim d'ensenyament, el PPEV. D'ells, 42 són públics i 2 concertats. Ara com ara no se'ls ha acceptat ni denegat la seua petició i tindran una resposta abans del 20 de maig. Actualment l'ensenyament en valencià s'oferta en un 46% d'escoles de la xarxa pública i en un 7% de la privada i concertada.
Marca't un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat
Enguany la campanya està patrocinada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha dipositat la seua confiança en Escola Valenciana per crear una campanya de base, que difonga la informació a peu de centre mitjançant reunions informatives d'equips d'experts, fulls informatius i cartells per assessorar tant els docents com les famílies.
La campanya està avalada per les cinc universitats públiques valencianes i les Unitats per a l'Educació Multilingüe universitàries, on treballen els màxims experts valencians en matèria de plurilingüisme educatiu.
Escola Valenciana ha creat un espai web (www.escolavalenciana.org/matricula) des d'on les famílies i els docents es poden descarregar tot el material i l'argumentari que han elaborat les Unitats per a l'Educació Multilingüe, que avala per què el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià és el que recomanen els màxims experts acadèmics en la matèria.
També s'han creat els photocalls Sí, jo estudie en valencià, per a les Trobades d'Escoles en Valencià 2013. Estan present a totes les festes per la llengua d'Escola Valenciana per tal que els xiquets i les xiquetes, es puguen fotografiar per visualitzar la confiança de la societat en el programa d'ensenyament òptim.
Així mateix, l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana, durant el període de matriculació, i posteriorment, quan es publiquen les llistes d'alumnat admés a cada centre en els programes d'ensenyament, té activat un servei per atendre les famílies que troben dificultats a l'hora de matricular els seus fills en el Programa plurilingüe d'ensenyament en Valencià.
Escola Valenciana proposa en aquesta campanya la possibilitat d'atorgar un punt en el barem a les famílies que opten per matricular els seus fills, en les escoles que així ho determinen, si marquen en primera opció la línia en valencià. És una manera de què les famílies vegen recolzada la seua opció de voler que els seus fills estudien en valencià.
"La realitat del mapa de l'oferta dels nous programes vigents (PPEV i PPEC) és clara, cal que es potencie l'obertura de línies d'ensenyament en PPEV perquè és concloent que després de quasi 30 anys de creació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, els diferents responsables polítics en matèria educativa s'han despreocupat d'ofertar, de manera normalitzada, justament el programa que majors garanties d'èxit acadèmic dóna, que és l'ensenyament que té com a llengua vehicular el valencià", ha concretat Vicent Moreno després d'oferir les xifres d'oferta de línies en valencià i línies en castellà a la xarxa de centres públics i privats.
Pilar Safont, professora del departament d'Estudis Anglesos de la Universitat Jaume I de Castelló, ha explicat en nom de les Unitats per a l'Educació Multilingüe universitàries els avantatges del Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià. En aquest sentit, Vicent Moreno ha destacat que "ara la Conselleria d'Educació té una oportunitat magnífica per potenciar el PPEV, garantia d'oportunitats per a l'alumnat, d'èxit acadèmic i de competència lingüística en les dues llengües oficials i un millor coneixement de l'anglés. Els 44 centres que han demanat ampliar l' oferta són la possibilitat per tornar a engegar la maquinària per enriquir el nostre sistema educatiu en aquest sentit i des d'Escola Valenciana valorem molt la decisió que s'ha pres als seus Consells escolars".
INFORME DE L'ACTUAL OFERTA DE PPEC (PROGRAMA PLURILINGÜE D'ENSENYAMENT EN CASTELLÀ I PPEV (PROGRAMA PLURILINGÜE D'ENSENYAMENT EN VALENCIÀ)
INFANTIL I PRIMÀRIA
Centres públics
• Actualment l'oferta d'ensenyament en castellà als centres públics d'infantil i primària és del 54%. D'aquesta centres, un 14% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres públics que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià és del 46%.
Centres privats
• Actualment l'oferta d'ensenyament en castellà als centres privats i concertats d'infantil i primària és del 93%. D'aquesta centres, un 10% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres privats i concertats que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià és del 7%.
SECUNDÀRIA I BATXILLERAT
Centres públics
• L'oferta d'ensenyament en castellà a secundària dels centres públics és del 60%. D'aquests centres, un 14,6% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• Pel que fa a batxillerat, hi ha un 77,5% d'oferta de línies en castellà i d'ells, un 18,4% que només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• L'oferta de línies d'ensenyament en valencià és del 40% a secundària i del 22,5% a batxillerat.
Centres privats
• Pel que fa a l'oferta d'ensenyament en castellà a secundària és del 94,6% i d'ells un 13,9% tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• Pel que fa a batxillerat, l'oferta d'ensenyament en castellà ascendeix al 99,5%. El 31,2% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres privats i concertats que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià a secundària és del 5,4%. La xifra de batxillerat baixa al 0,5%.
CENTRES D'INFANTIL I PRIMÀRIA QUE HAN DEMANAT UN CANVI DE MODALITAT LINGÜÍSTICA PER OFERTAR DURANT EL PERÍODE DE MATRICULACIÓ PER AL CURS 2013-2014
• En total en són 44 els que ha sol•licitat el canvi a PPEV.
• Per comarques:
o 1 escola a la Plana Alta
o 2 escoles al Camp de Túria
o 3 escoles a l'Horta Nord
o 3 escoles a València ciutat
o 6 escoles a l'Horta Sud
o 2 escoles a la Ribera
o 1 escola a la Safor
o 4 escoles a la Vall d'Albaida
o 2 escoles al Comtat
o 6 escoles a l'Alcoià
o 7 escoles a la Marina Alta
o 1 escola a l'Alacantí
o 2 escoles a la Marina Baixa
o 4 escoles al Baix Vinalopó
• Dels centres que han demanat el canvi, 42 són públics i 2 són concertats.
Relació detallada dels centres per comarques i localitats que han demanat un canvi de programa a PPEV
LA PLANA
CEIP BLASCO IBÁÑEZ CASTELLÓ
EL CAMP DE TÚRIA
CEIP VERGE DEL FONAMENT BENISSANÓ
CEIP LLUÍS VIVES LA POBLA DE VALLBONA
HORTA SUD
CEIP JUAN ESTEVE ALBAL
CEIP 9 D'OCTUBRE ALCÀSSER
CEIP PALUZIÉ CATARROJA
CEIP ORBA ALFAFAR
CEIP RAMON I CAJAL XIRIVELLA
CC MONTE SIÓN TORRENT
HORTA NORD
CEIP AUSIÀS MARCH PATERNA
CEIP JOSEP MARIA OLTRA MONCADA
CEIP VILLAR PALASÍ BURJASSOT
VALÈNCIA
CEIP CAVITE VALÈNCIA
CEIP PARE CATALÀ VALÈNCIA
CEIP MARE NOSTRUM VALÈNCIA
LA RIBERA
CEIP LÓPEZ MARCOS SOLLANA
CEIP VICENT BLASCO IBÁÑEZ ALZIRA
LA VALL D'ALBAIDA
CEIP CARMELO RIPOLL ONTINYENT
CEIP RAFAEL JUAN VIDAL ONTINYENT
CEIP VICENT GIRONÉS ONTINYENT
CEIP LLUÍS VIVES BOCAIRENT
LA SAFOR
CC ESCOLA PIA GANDIA
LA MARINA ALTA
CEIP JOSE MARIA PATERNINA CALP
CEIP AZORIN CALP
CEIP GABRIEL MIRÓ CALP
CEIP VICENT TENA XÀBIA
CEIP MANUEL BRU BENISSA
CEIP CERVANTES DÉNIA
CEIP SEGARIA EL VERGER
LA MARINA BAIXA
CEIP MARE NOSTRUM LA VILA
CEIP GARGANES FOYETA ALTEA
L'ALACANTÍ
CEIP LA RAMBLA AGOST
L'ALCOIÀ
CEIP EL ROMERAL ALCOI
CEIP MIGUEL HERNÁNDEZ ALCOI
CEIP HORTA MAJOR ALCOI
CEIP BRACAL MURO
CEIP JOAQUÍN CARTAGENA CAMP DE MIRRA
CEIP MARE DE DEU DEL CARME CANYADA
EL COMTAT
CEIP SAN JUAN BOSCO COCENTAINA
CEIP REAL BLANC COCENTAINA
EL BAIX VINALOPÓ
CEIP FRANCESC CANDELA CREVILLENT
CEIP PARROCO FRANCISCO MAS CREVILLENT
MESTRA PILAR RUIZ CREVILLENT
CEIP EL PALMERAL ELX
Aquest fet ha intensificat la necessitat de suplir aquest buit. Cal tindre en compte que les famílies, quan han de matricular els seus fills, desconeixen en un percentatge molt alt, que hi ha més d'un programa d'ensenyament, que està la línia en valencià i la línia en castellà, quina és la complexa denominació dels programes i quines característiques té cadascun. "Ara la línia en valencià és denomina PPEV, Programa plurilingüe en valencià, i és l'únic que garanteix la qualitat educativa i l'aprenentatge amb coherència pedagògica de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglés. Per tant, és molt important que es faça una bona feina informativa", ha explicat Vicent Moreno, el president d'Escola Valenciana.
L'entitat cívica proposa als centres educatius la possibilitat d'atorgar un punt per al barem de la matrícula a les famílies que marquen en primera opció l'ensenyament en valencià plurilingüe. A més, 44 col•legis han demanat enguany la possibilitat de fer un canvi de modalitat lingüística per ofertar el programa òptim d'ensenyament, el PPEV. D'ells, 42 són públics i 2 concertats. Ara com ara no se'ls ha acceptat ni denegat la seua petició i tindran una resposta abans del 20 de maig. Actualment l'ensenyament en valencià s'oferta en un 46% d'escoles de la xarxa pública i en un 7% de la privada i concertada.
Marca't un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat
Enguany la campanya està patrocinada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha dipositat la seua confiança en Escola Valenciana per crear una campanya de base, que difonga la informació a peu de centre mitjançant reunions informatives d'equips d'experts, fulls informatius i cartells per assessorar tant els docents com les famílies.
La campanya està avalada per les cinc universitats públiques valencianes i les Unitats per a l'Educació Multilingüe universitàries, on treballen els màxims experts valencians en matèria de plurilingüisme educatiu.
Escola Valenciana ha creat un espai web (www.escolavalenciana.org/matricula) des d'on les famílies i els docents es poden descarregar tot el material i l'argumentari que han elaborat les Unitats per a l'Educació Multilingüe, que avala per què el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià és el que recomanen els màxims experts acadèmics en la matèria.
També s'han creat els photocalls Sí, jo estudie en valencià, per a les Trobades d'Escoles en Valencià 2013. Estan present a totes les festes per la llengua d'Escola Valenciana per tal que els xiquets i les xiquetes, es puguen fotografiar per visualitzar la confiança de la societat en el programa d'ensenyament òptim.
Així mateix, l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana, durant el període de matriculació, i posteriorment, quan es publiquen les llistes d'alumnat admés a cada centre en els programes d'ensenyament, té activat un servei per atendre les famílies que troben dificultats a l'hora de matricular els seus fills en el Programa plurilingüe d'ensenyament en Valencià.
Escola Valenciana proposa en aquesta campanya la possibilitat d'atorgar un punt en el barem a les famílies que opten per matricular els seus fills, en les escoles que així ho determinen, si marquen en primera opció la línia en valencià. És una manera de què les famílies vegen recolzada la seua opció de voler que els seus fills estudien en valencià.
"La realitat del mapa de l'oferta dels nous programes vigents (PPEV i PPEC) és clara, cal que es potencie l'obertura de línies d'ensenyament en PPEV perquè és concloent que després de quasi 30 anys de creació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, els diferents responsables polítics en matèria educativa s'han despreocupat d'ofertar, de manera normalitzada, justament el programa que majors garanties d'èxit acadèmic dóna, que és l'ensenyament que té com a llengua vehicular el valencià", ha concretat Vicent Moreno després d'oferir les xifres d'oferta de línies en valencià i línies en castellà a la xarxa de centres públics i privats.
Pilar Safont, professora del departament d'Estudis Anglesos de la Universitat Jaume I de Castelló, ha explicat en nom de les Unitats per a l'Educació Multilingüe universitàries els avantatges del Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià. En aquest sentit, Vicent Moreno ha destacat que "ara la Conselleria d'Educació té una oportunitat magnífica per potenciar el PPEV, garantia d'oportunitats per a l'alumnat, d'èxit acadèmic i de competència lingüística en les dues llengües oficials i un millor coneixement de l'anglés. Els 44 centres que han demanat ampliar l' oferta són la possibilitat per tornar a engegar la maquinària per enriquir el nostre sistema educatiu en aquest sentit i des d'Escola Valenciana valorem molt la decisió que s'ha pres als seus Consells escolars".
INFORME DE L'ACTUAL OFERTA DE PPEC (PROGRAMA PLURILINGÜE D'ENSENYAMENT EN CASTELLÀ I PPEV (PROGRAMA PLURILINGÜE D'ENSENYAMENT EN VALENCIÀ)
INFANTIL I PRIMÀRIA
Centres públics
• Actualment l'oferta d'ensenyament en castellà als centres públics d'infantil i primària és del 54%. D'aquesta centres, un 14% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres públics que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià és del 46%.
Centres privats
• Actualment l'oferta d'ensenyament en castellà als centres privats i concertats d'infantil i primària és del 93%. D'aquesta centres, un 10% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres privats i concertats que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià és del 7%.
SECUNDÀRIA I BATXILLERAT
Centres públics
• L'oferta d'ensenyament en castellà a secundària dels centres públics és del 60%. D'aquests centres, un 14,6% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• Pel que fa a batxillerat, hi ha un 77,5% d'oferta de línies en castellà i d'ells, un 18,4% que només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• L'oferta de línies d'ensenyament en valencià és del 40% a secundària i del 22,5% a batxillerat.
Centres privats
• Pel que fa a l'oferta d'ensenyament en castellà a secundària és del 94,6% i d'ells un 13,9% tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• Pel que fa a batxillerat, l'oferta d'ensenyament en castellà ascendeix al 99,5%. El 31,2% només tenen el valencià com a matèria, no s'imparteix en valencià cap altra assignatura.
• El percentatge de centres privats i concertats que ofereixen alguna línia d'ensenyament en valencià a secundària és del 5,4%. La xifra de batxillerat baixa al 0,5%.
CENTRES D'INFANTIL I PRIMÀRIA QUE HAN DEMANAT UN CANVI DE MODALITAT LINGÜÍSTICA PER OFERTAR DURANT EL PERÍODE DE MATRICULACIÓ PER AL CURS 2013-2014
• En total en són 44 els que ha sol•licitat el canvi a PPEV.
• Per comarques:
o 1 escola a la Plana Alta
o 2 escoles al Camp de Túria
o 3 escoles a l'Horta Nord
o 3 escoles a València ciutat
o 6 escoles a l'Horta Sud
o 2 escoles a la Ribera
o 1 escola a la Safor
o 4 escoles a la Vall d'Albaida
o 2 escoles al Comtat
o 6 escoles a l'Alcoià
o 7 escoles a la Marina Alta
o 1 escola a l'Alacantí
o 2 escoles a la Marina Baixa
o 4 escoles al Baix Vinalopó
• Dels centres que han demanat el canvi, 42 són públics i 2 són concertats.
Relació detallada dels centres per comarques i localitats que han demanat un canvi de programa a PPEV
LA PLANA
CEIP BLASCO IBÁÑEZ CASTELLÓ
EL CAMP DE TÚRIA
CEIP VERGE DEL FONAMENT BENISSANÓ
CEIP LLUÍS VIVES LA POBLA DE VALLBONA
HORTA SUD
CEIP JUAN ESTEVE ALBAL
CEIP 9 D'OCTUBRE ALCÀSSER
CEIP PALUZIÉ CATARROJA
CEIP ORBA ALFAFAR
CEIP RAMON I CAJAL XIRIVELLA
CC MONTE SIÓN TORRENT
HORTA NORD
CEIP AUSIÀS MARCH PATERNA
CEIP JOSEP MARIA OLTRA MONCADA
CEIP VILLAR PALASÍ BURJASSOT
VALÈNCIA
CEIP CAVITE VALÈNCIA
CEIP PARE CATALÀ VALÈNCIA
CEIP MARE NOSTRUM VALÈNCIA
LA RIBERA
CEIP LÓPEZ MARCOS SOLLANA
CEIP VICENT BLASCO IBÁÑEZ ALZIRA
LA VALL D'ALBAIDA
CEIP CARMELO RIPOLL ONTINYENT
CEIP RAFAEL JUAN VIDAL ONTINYENT
CEIP VICENT GIRONÉS ONTINYENT
CEIP LLUÍS VIVES BOCAIRENT
LA SAFOR
CC ESCOLA PIA GANDIA
LA MARINA ALTA
CEIP JOSE MARIA PATERNINA CALP
CEIP AZORIN CALP
CEIP GABRIEL MIRÓ CALP
CEIP VICENT TENA XÀBIA
CEIP MANUEL BRU BENISSA
CEIP CERVANTES DÉNIA
CEIP SEGARIA EL VERGER
LA MARINA BAIXA
CEIP MARE NOSTRUM LA VILA
CEIP GARGANES FOYETA ALTEA
L'ALACANTÍ
CEIP LA RAMBLA AGOST
L'ALCOIÀ
CEIP EL ROMERAL ALCOI
CEIP MIGUEL HERNÁNDEZ ALCOI
CEIP HORTA MAJOR ALCOI
CEIP BRACAL MURO
CEIP JOAQUÍN CARTAGENA CAMP DE MIRRA
CEIP MARE DE DEU DEL CARME CANYADA
EL COMTAT
CEIP SAN JUAN BOSCO COCENTAINA
CEIP REAL BLANC COCENTAINA
EL BAIX VINALOPÓ
CEIP FRANCESC CANDELA CREVILLENT
CEIP PARROCO FRANCISCO MAS CREVILLENT
MESTRA PILAR RUIZ CREVILLENT
CEIP EL PALMERAL ELX
Cap comentari :