Històrics de la música units per Ca Revolta Històrics de la música units per Ca Revolta
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Històrics de la música units per Ca Revolta



Maria del Mar Bonet, Carles Dénia, Al Tall i Joan Amèric oferiran el 31 de gener un concert a benefici de Ca Revolta al Palau de Congressos de València. Històrics de la música s'uneixen per donar suport al centre cultural del cor de la capital, que resisteix les embestides d'una ciutat en moltes ocasions hostil a la cultura pròpia.

Maria del Mar Bonet
Maria del Mar Bonet serà un dels grans atractius del concert a benefici de Ca Revolta. Foto: Maria del Mar Bonet.
L'anomenat 'Concert per la Revolta' serà una de les últimes actuacions d'Al Tall, que el passat 19 d'octubre anunciava el seu adéu a la música com a grup 38 anys després del seu naixement. Ho faran, a més, compartint cartell amb la mallorquina Maria del Mar Bonet, amb la que van signar un disc de referència l'any 1982, 'Cançons de la nostra mediterrània'.
Amb ella i ells actuaran dos referents de la música valenciana i en valencià, Carles Dénia, i Joan Amèric, qui presentarà també a València després d'un temps de silenci el seu últim treball, 'Directament'. Amb els seu art, tots quatre artistes manifesten el recolzament a Ca Revolta, una illa cultural i de rebel·lia social al Barri del Carme de València.
Ca Revolta va nàixer ara fa 12 anys com a bar i centre de divulgació cultural al cor de la gran ciutat. Des d'aleshores, ha tingut infinitat de traves i problemes plantejats per alguns veïns i per un ajuntament que ha treballat dur per posar les coses difícils. Tot i això, en els últims temps Ca Revolta ha viscut, si més no, lliure de denúncies i amenaces que, des del seu naixement, l'han portat prop del precipici i la desaparició.
Aquesta "casa d'iniciatives ciutadanes", impulsada l'any 2000 per l'associació Revolta, sorgida del Moviment Comunista del País Valencià, obri les seues portes per "exercir i gaudir de la solidaritat, la creació, la participació, la diversitat i la diversió, per a empentar un pensament crític i una acció transformadora, compromesa en la consecució d'una societat justa, responsable i igualitària", segons es defineix a la seua web.
Des del seu naixement fa 12 anys, Ca Revolta ha tingut infinitat de traves i problemes plantejats per alguns veïns i per un ajuntament que li ha posat les coses difícils
Per tal de garantir la seua supervivència, mesos enrere va encetar una campanya, 'Amiga't', per fer socis a tots aquells i aquelles que desitgen donar suport econòmic. En la campanya han col·laborat persones tan diverses com el músic Xavi Sarrià, el periodista J. J. Pérez Benlloch, el mateix Manolo Miralles, d'Al Tall, psiquiatres, intèrprets i activistes del Col·lectiu Lambda o d'ATTAC, entre d'altres. Tots i totes s'han prestat perquè, com es diu en la promoció i es pretén, Ca Revolta és 'casa de tots'.
Les entrades per al concert es poden adquirir a través d'internet, i a El Cuc (Picanya), El Bassot (Burjassot), El Terra de Benimaclet, i al mateix Ca Revolta, que continua resistint 12 anys després al Carrer Santa Teresa de Velluters. El preu de les localitats és de 15 euros si s'adquireixen de manera anticipada, 20 si es compren en taquilla. Tots els diners aniran destinats a la supervivència d'aquesta rara avis a la ciutat.
Al Tall oferirà al Palau de Congressos una de les seues últimes actuacions a València. Foto: Al Tall.
Al Tall oferirà al Palau de Congressos una de les seues últimes actuacions a València. Foto: Al Tall.

Continua el comiat d'Al Tall

La del Palau de Congressos serà una de les últimes aparicions d'Al Tall abans de baixar-se'n definitivament dels escenaris. La formació folk valenciana porta 38 anys d'activitat i, com diu Vicent Torrent, un dels seus components, "ens queda poc que contar, ja hem fet el que havíem de fer i és temps del 'descans del guerrer'", bromeja amablement al telèfon just el dia que compleix 68 anys.
"És hora de jubilar-se", insisteix, "pense que hem creat un poc d'escola, gent i nous grups que segueixen d'alguna manera el que hem anat fet tots estos anys, i ja toca parar. Continuarem fent coses personalment, tal volta escriure, perquè ens han quedat algunes coses per contar i per dir, o no les hem explicat bé. Fins i tot continuarem fent coses relacionades amb la música. Però l'oficina d'Al Tall, els concerts, ho anem a tancar", comenta Torrent.
"Ens queda poc que contar, ja hem fet el que havíem de fer i és temps del 'descans del guerrer'", explica Vicent Torrent
Quan serà l'últim concert d'Al Tall? Vicent explica que encara hi ha coses que lligar al respecte, i que no es poden avançar. S'acomiadaran del públic català el 14 de febrer en un recital a l'Auditori de Barcelona, amb molts músics i cantants d'allà i altres que pujaran des del País Valencià. I a la primavera vindrà el gran comiat de València, així com d'alguns pobles i ciutats valencianes que els han demanat un últim concert.
És inevitable preguntar-li a Vicent si, després de tant de temps sense tocar amb Maria del Mar Bonet ("pense que des que vam treure el disc, que vam fer una desena de 'bolos' conjunts, no ens reuníem a un escenari", rememora), s'atreviran a fer un tema junts? La resposta és afirmativa. El concert per Ca Revolta viurà eixe moment màgic, i molts altres que oferiran quatre històrics de
Autor: Guillem Sanchis desde nonada

1 publicació el 15/01/2013
republiquem el 30/01/2013 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal