Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Si veus FUM XESCO i VICENT no estan lluny

Dos pintors de diferents generacions col·laborant i creant art. Xesco pinta els fumerals com si les haguera construït ell, Vicent extrau figures del fum com si la boira fóra el seu ambient. Tots dos creen art des del fum i els fumerals.

Tots dos exposen conjuntament en el Centre Social de la Canyada, del 20 d'agost al 20 de setembre. L'exposició s'inaugura el dilluns 20 d'agost.

Vicent Borrás és un pintor conegut a la nostra comarca perquè encara que d'origen Paterner, va viure en Sant Antoni de Benaixeve molts anys. Les seues obres han sigut exposades en moltes ocasions en el nostre entorn. Des del seu miniaturisme, fins a la seua època costumista amb els racons típics dels agricultors i treballadors de Paterna. Enfocant el que era Paterna durant molts anys. Ara, en els seus propers 87 anys, Vicent ha cercat eines noves per a mostrar l'art, utilitza el fum. Cal veure-ho treballant la seua obra descobrint la figura per sota de la base totalment fumada. Només ell troba l'obra amagada i arriba a traure-la a la llum. Al final, la seua ora que fins llavors només habitava el seu cap, sens dubte producte de molts anys de traure figures de les "taques de color" on era l'art amagat.

Francesc Mañes - Xesco- és de la Ribera, pertany a una altra generació la dels quaranta i tants anys d'edat, però des de la seua Carcaixent ha plasmat les millors ximeneres que s'han pogut observar, els seus enfocaments aïllats i també els que mostren aquests fàl·lics emblemes en el seu ús natural - la fàbrica- ens han permès gaudir de les seues obres del postindustrialisme.

Junts ens ofereixen les seues exposicions des de fa un temps, per açò solen cridar-se Fum i Fumerals, encara que aquest té el nom genèric que els serveix de nexe FUM i perquè ara trevallen junts.

FUM Vicent Borrás i Xesco

CENTRE SOCIAL LA CANYADA
Del 20 d'agost al 20 de setembre de 2012

INAUGURACIÓ
Dilluns 20 d'Agost a les 20 h

HORARI
De dilluns a divendres de 17 a 20 h.

Centre Social La Canyada
c/ Sant Vicent Ferrer 6-8, 46182 Paterna, La Cañada

(Junt a l'estació de metro)




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. Aquest Vicent no para...
    Segons l'última exposició que vaig veure i el que he vist per internet és una obra extremadament original. Sense precedents. Cal anar i veure-la.
    M'alegre molt que hagi algú que sigui capaç de continuar amb la seva obra.
    Gràcies Vicent, gràcies Xesco, per aquest regal en aquest calorós mes d'agost.
    Jo hi estaré.

    ResponElimina
  2. Vicent es un mestrediumenge, d’agost 19, 2012

    Vicent fa que l'art semble facil. Però es molt dificil treure del fum una obra com ell fa. Un artiste. Espere que la comarca puga omplirse prompte d'exposicións de Vicent i Xesco

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal