Ciutadans/as de Bétera creen una Taula de Defensa dels Serveis Públics Ciutadans/as de Bétera creen una Taula de Defensa dels Serveis Públics
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ciutadans/as de Bétera creen una Taula de Defensa dels Serveis Públics

Tanta retallada injustificada i tanta política de desigualtat planificada està provocant que els ciutadans/as comencen a defensar el encara xicotet però Estat de de Benestar basat en els serveis públics.

Amb una clara reivindicació "exigir al Govern local que les retallades que s'han produït en el pressupost i les que es produïsquen durant la legislatura no afecte la qualitat dels serveis públics bàsics." A Bétera es presenta huí la Taula Ciudadana de Bétera en Defensa dels Serveis Públics i ho fará a les 19'30 al "Saló de Plens del Castell".

El Manifest al que es basen la constitució es el següent

La crisi econòmica, que s’arrela en les contradiccions del sistema econòmic i en l'especulació financera i immobiliària, està sent abordada amb polítiques que generen nivells de desocupació i desigualtat que afecten de forma negativa tots els aspectes de la vida social.

Els poders públics han desenvolupat polítiques que incideixen en una distribució injusta i desequilibrada de la renda, en la reducció de la despesa pública i en la negativa a ser motor de la dinamització econòmica.

L'increment de la desigualtat es manifesta, entre altres aspectes, amb nivells de desocupació intolerables i amb el desmantellament de serveis públics i drets socials. La gravetat de la crisi i la falta de polítiques adequades, a més d'injustes, generen desigualtat i contribueixen a afeblir l'escàs estat del benestar de l'Estat espanyol.

La ciutadania es veu sotmesa a la inseguretat i a la desprotecció social sense que s'adopten mesures de cooperació i solidaritat ciutadana que garantisquen els drets bàsics reconeguts en la Constitució espanyola, ni que només siga en el paper.

Els serveis públics es converteixen, sobretot en les actuals circumstàncies, en un mecanisme imprescindible per a pal•liar les conseqüències de la crisi. Garantir a la ciutadania unes condicions de vida digna ha de ser l'objectiu d'institucions i organitzacions socials.

En aquest context Bétera, amb més de 1.911 persones aturades (segons l’EPA del mes de maig) i centenars de famílies sense recursos suficients per fer front a les seues necessitats bàsiques, necessita l'aplicació de polítiques econòmiques i socials que tenen, fonamentalment en l'Administració el seu principal motor.

Ensenyament, sanitat i serveis socials són alguns dels sectors on les retallades es fan més evidents per als veïns i les veïnes de Bétera. A les retallades del Govern central i Generalitat se sumen els de l'Ajuntament de Bétera. Privatització de serveis públics, tal com ha quedat de manifest amb el recent intent de privatitzar la gestió de l'aigua, acomiadament de treballadors i treballadores, passivitat i suport a les polítiques de retallades de les administracions central i autonòmica, són la base de la posició política de la nostra Corporació local.

Per això, exigim al Govern local que les retallades que s'han produït en el pressupost i les que es produïsquen durant la legislatura no afecte la qualitat dels serveis públics bàsics.

Exigim que cap dels serveis públics que són competència de l'Ajuntament de Bétera ni la seua gestió, passen a mans privades, i declarem els serveis públics com a elements totalment necessaris per a la igualtat, la cohesió social i la solidaritat.

Exigim que els serveis públics siguen finançats pels impostos, fonamentalment els directes, gestionats públicament i controlats democràticament de forma EFICAÇ i TRANSPARENT.

La plataforma en defensa dels serveis públics de Bétera naix per combatre unes retallades pressupostàries injustes i contraproduents per a la funció pública i en defensa de la qualitat dels serveis públics que es presten a la ciutadania.


Per una eixida social a la crisi
Per un ajuntament que responga a les necessitats de la ciutadania
Per la dignitat de les empleades i empleats públics
Per uns serveis públics de qualitat

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal