Esquerra Unida proposa engegar els pressupostos participatius a la Pobla de Vallbona Esquerra Unida proposa engegar els pressupostos participatius a la Pobla de Vallbona
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida proposa engegar els pressupostos participatius a la Pobla de Vallbona

És el millor moment d'aprovar-los i engegar-los perquè com diu el portaveu del grup polític a la Pobla de Vallbona- Javier Descalzo- "quan la ciutadania es veu sotmesa a decisions dels governs per la situació soci-econòmica actual i per que els mercats exigiran mes retallades socials, que d’una manera o d’altra és traslladaran a l’àmbit local. Per tant, sempre, i ara mes que mai el control continu de l’acció política i la transparència dels conters públics, són imprescindibles per a fer entre tots i totes la construcció del model de desenvolupament que volem i necessitem.

Els Pressupostos Participatius suposen una aposta innovadora de cogestió pública ciutadana que propugna com a principi bàsic la Democràcia Directa per a la planificació comunitària dels recursos públics municipals. Tenen com a objectiu principal generar un espai ciutadà de debat i decisió".

La proposta inclou la determinació d'un percentatge del pressupost per a dir entre els ciutadans, la realització d'uns cursos entre les Associacions per a engegar-los i una comissió de tots els grups que prepare un reglament.

El portaveu pensa presentar la moció en el ple del 2 de maig, per a debatre-la i que s'aprove pel consistori, perquè segons diu:

"Els Pressupostos Participatius no sols té com a objectiu decidir part del Pressupost Municipal sinó que a més aconsegueixen:
  • Promoure que la ciutadania no siga simple observadora dels esdeveniments i decisions, i així convertir-la en protagonista activa del que ocorre en el nostre poble.
  • Que es busque, entre tots i totes, solucions que es corresponguen amb les necessitats i desitjos reals que tenim.
  • Que es reforce l’autoestima i responsabilitat de la ciutadania, com a part important de la política municipal.
  • Promoure la transparència de les decisions i conèixer els procediments administratiu i el funcionament intern de l’Ajuntament.
  • Crear espais de diàleg i presa de decisions entre la ciutadania, els polítics i polítiques i els tècnics de l’administració, que permeten construir, amb un sentit comunitari, una Pobla de Vallbona més justa i igualitària.

La posada en marxa dels Pressupostos Participatius en la Pobla de Vallbona és un dels punts del Programa Electoral d’Esquerra Unida, i en molts municipis del Estat español, ja s’estan establint els pressupostos participatius amb notable èxit. El pressupost participatiu, està sent dedicat en aquells llocs on s’ha implantant a millorar infraestructures i equipaments, medi ambient, obres de manteniment en carrers i parcs, campanyes de gènere i contra la violència contra les dones, millora d’accessos per a discapacitats i tallers de formació."

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal