La Setmana Santa marinera dels poblats maritims - Cabanyal- com a fenomen cultural La Setmana Santa marinera dels poblats maritims - Cabanyal- com a fenomen cultural
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Setmana Santa marinera dels poblats maritims - Cabanyal- com a fenomen cultural

No hi ha dubte que l'origen és el que és i que la base de la seua celebració té les connotacions religioses que acompanyen, per als creients, aquesta celebració durant la Setmana Santa. No obstant açò, la Setmana Santa marinera tal com se li coneix ja s'ha colat com una de les festes amb atractiu cultural i turístic a València.

La vida del Cabanyal - Canyamelar, un barri en perill per la "pala" de Rita Barberá i l'afany especulador urbanístic, es mostra també en la Setmana Santa marinera dels poblats marítims. Realment és el Cabanyal el barri que celebra aquests actes com  imbricació d'un fenomen religiós dins dels costums del barri arribant a convertir-se en una manifestació cultural. El nombre de visitants que rep mostra que l'atractiu de la festa i la seua importància turística traspassa el fenomen religiós.

El seu variat colorit basat en les diferents vestimentes de les Confraries i Corporacions, fins a 31 en aquest moment. Totes elles amb característiques diferents que permeten la seua diferenciació (encara que només si es porta el corresponent quadre traductor que pots trovar al enllaç del final del libre oficial).

Les processons fan també gal·la de la "imáginería" que els diferents artistes han creat per a aquests moments.

Els actes se celebren des de la setmana passada, però tenen el seu màxim apogeu en aquesta que ve, la coneguda Setmana Santa i el seu punt més alegre en el Diumenge 8 d'abril "diumenge de resurrecció".

El llibre oficial de la Setmana Santa pot trobar-se en aquesta adreça



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. Por cierto que el balcón de la calle Barraca 174, nº 14 de las imágenes, lo ha arreglado la floristería del pueblo de San Antonio de Benagéber, floristería Talens. En algo hemos colaborado con la Semana Santa del Cabañal.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal