El Pla d'Ajust de l'Eliana per 1.200.000 euros podria haver-se acabat en tres anys, a canvi de no fer-ho baixarà els impostos inclòs l'Ibi en 3 anys El Pla d'Ajust de l'Eliana per 1.200.000 euros podria haver-se acabat en tres anys, a canvi de no fer-ho baixarà els impostos inclòs l'Ibi en 3 anys
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Pla d'Ajust de l'Eliana per 1.200.000 euros podria haver-se acabat en tres anys, a canvi de no fer-ho baixarà els impostos inclòs l'Ibi en 3 anys

El Pla va ser aprovat per unanimitat en el Ple, segons el govern municipal el deute és de les més xicotetes de la comarca i de la província. Així mateix entén el govern de l'Eliana (PSPV-EUPV) que en el termini de tres anys podria tenir-la pagada compensant-la amb l'estalvi municipal, no obstant açò s'acull el pla del govern per considerar-ho més avantatjós per als ciutadans de l'Eliana.

El divendres 30 de març l’Ajuntament de L’Eliana, va aprovar per unanimitat el Pla d’ajust econòmic a 10 anys que mantindrà l’equilibri pressupostari dotant d’estabilitat al binomi ingresos-despeses.

Dins aquest Pla, l’Ajuntament de L’Eliana ha decidit remetre al Ministeri d’ Hisenda factures per un import de 1.200.000€ que s’inclouran en el Fons de finançament del pagament a proveïdors del Govern d’Espanya, per considerar avantajoses les seues condicions. Com pot apreciar-se, aquest import és un dels més baixos d’entre els dels ajuntaments de tota la província de València, la qual cosa perfila un deute per habitant de L’Eliana de 66€, quantitat aquesta considerablement per baix de la majoria de pobles i ciutats amb característiques similars a les de L’Eliana.

Encara i tot, és important assenyalar que aquest deute, podria haver sigut recuperat, en el present pressupost econòmic, donada la bona situació financera de l’Ajuntament de L’Eliana -respecte d’altres municipis de la Comarca de El Camp de Túria i de la resta de la Comunitat valenciana- que compta amb una tressoreria totalment sanejada amb 5.000.000 d’euros a termini en les entitats bancàries locals.

Amb la capacitat d’estalvi anual prevista, no es farà precís sol.licitar diners a les entitats financeres, possibilitant-se la recuperació del deute als bancs en un termini no superior a 3 anys, moment en el qual aquest Ajuntament passaria a estar en una situació de deute nul, de deute “0”.

A més d’aquestes mesures, el Pla contempla la baixada del tipus d’IBI en 2012-2013, així com la previsió d’una baixada progressiva anual fins amortiguar l’efecte de valor afegit de les vivendes -al que s’ ha sumat el 4% afegit de manera obligatòria per l’actual Govern d’Espanya.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de L’Eliana, a l’empar d’aquest Pla d’ ajust, continuarà finançant, com sempre ha fet, els serveis públics: esports, cultura, benestar social... i no entren dins les seues previsions, ni la baixada de sous dels treballadors i treballadores municipals ni cap tipus d’acomiadament laboral

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

3 comentaris :

  1. Sóc veïna de Sant Antonio i em dóna enveja

    ResponElimina
  2. A este ayuntamiento llevo años oyendo que era el más endeudado de la comarca, que despilfarraba el dinero en la cantidad de servicios sociales, culturales, deportivos, ... que ofrecia a los vecinos, y ¡¡¡¡¡que sorpresa!!!!! ES EL MENOS ENDEUDADO. ¿No podrían hacer cursillos formativos para enseñar al equipo de gobierno de san antonio cómo gestionar el dinero de los vecinos?
    Además de la rabia que tengo porque soy vecin@ de san antonio de benageber y sé la que me espera economicamente en mi pueblo, siento impotencia de observar que no se hace "nada", ¿no hay ninguna forma de sancionar a los malos gestores?, tener en cuenta que falta tres años para las elecciones. Yo insisto en que los partidos de la oposición tienen que hacer algo más que denunciar en sus paginas web la mala gestión y proceder del equipo de gobierno.
    Solo deseo que no solo paguen los vecinos de san antonio los desmanes de un equipo de gobierno a todas luces incompetente.

    ResponElimina
  3. Bancarota en San Antonio.dimecres, d’abril 04, 2012

    Cuando las cosas se hacen bien, hay que aplaudirlas y sentirse orgullosos de sus dirigentes. Los de San Antonio no podemos decir lo mismo ya que nuestro Ayuntamiento tiene un déficit con proveedores de 4.500.000 de euros aparte de los préstamos bancarios por refinanciación de la deuda por un importe de 825.000 euros. Para que luego tengamos que leer en la carta del Alcalde dirigida a los ciudadanos de San Antonio que "desde el Ayuntamiento nos esforzaremos para..", cómo que esforzarse, es su obligación como gestores y si no saben gestionar que cojan los bártulos y se vayan a casa, porque lo que es gestionar, dejan mucho que desear.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal