Els afectats per la Taxa de tractamen del Fem del Consorci Valencià d'Interior es convoquen per al 3 de març a la 17'30 hores Els afectats per la Taxa de tractamen del Fem del Consorci Valencià d'Interior es convoquen per al 3 de març a la 17'30 hores
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els afectats per la Taxa de tractamen del Fem del Consorci Valencià d'Interior es convoquen per al 3 de març a la 17'30 hores

Tota la comarca de Camp de Túria i els Serrans se sotmet a la Taxa de Tractament de Fem que es cobra i s'estableix des del Consorci Valencià de l'Interior. La pujada d'aquesta Taxa està també sota la contínua crítica per part d'Associacions de Veïns i grups d'usuaris que entenen que la seua pujada no respon a una bona pràctica ni a una bona gestió.

Afecta a tots els municipis de la comarca, excepte Sant Antoni de Benaixeve, que es va segregar venint de Paterna i manté la seua dependència en la Taxa que està cobrant l'EMTRE que s'inclou en el rebut de l'aigua i que està sotmès a recursos presentats per molts dels ususaris i recentment, fins i tot pels grups de l'esquerra que es van unir als grups de l'Horta que la van recórrer.

Per a comentar el problema i prendre decisions sobre aquest tema, els grups afectats han convocat una Reunió per al pròxim 3 de març a les 17'30 a Lliria.

El grup d'Associacions que ho promou defineix així el problema i la convocatòria:

"Els veïns representats per les associacions sota signants manifestem que :
Cada vegada paguem més pel tractament del fem.
• Exemple : Evolució de la taxa a Llíria
• 2008 • 2009 • 2010 • 2011 • 2012
• 43€ • 65€ • 78€ • 90€ • ???

Aquesta és una TAXA plena de trampes i d’incompliments
- Han incomplit els terminis per a la construcció i posada en funcionament de la planta de tractament a la Canyà Parda (Llíria). Hauria d’estar ja en funcionament des de juny del 2010.
- Des del 2008 al 2012 estem finançant la construcció de la planta a la empresa adjudicatària.
- El tractament que se li està donant al fem incompleix els mínims de recuperació que estableix el Pla Integral de residus 2007. Paguem 92€/Tm per un servei de mala qualitat. Oficialment no se’ns donen dades.
- L’Ajuntament i el Consorci han negat la informació a les associacions de Llíria, Naquera i altres pobles que l’han sol•licitat. Incomplint la Llei que regula el dret d’accés a la informació 27/2006 que els obliga a facilitar-la.
- S’ha incomplit l’objectiu d’augmentar la replega selectiva, per a reduir el volum de fem a tractar i així reduir la taxa. Segons està estipulat a l’ordenança. Això suposa un fracàs i indica la manca d’una política d’educació ambiental.
- Des de l’any 2010 els Ajuntaments amb més 2000 habitants haurien d’estar fent la replega selectiva de la matèria orgànica. Això reduiria enormement la fracció que ha d’anar a la planta de valorització i per tant reduiria la taxa.

En resum denunciem aquesta taxa:
• Per abusiva : Carrega despeses exagerades i conceptes indeguts.
Es carreguen els impagats d’uns pobles a la resta de pobles del Consorci. Un gran negoci. Ací ningú parla de retallades per abaratir la taxa.
• Per fraudulenta: No presta el servei contractat. Que estableix un mínim de recuperacions i No millora el reciclatge en origen.
• Ofèn la intel•ligència del veïns: Han optat per cobrar en compte d’educar.

Pensem que la solució passa per:
* Una millora de la gestió per reduir les despeses: Exigir a les empreses adjudicatàries el compliment de les seues obligacions, reduir impagats i no cobrar-los per duplicat,...
* Una gestió neta i transparent amb participació de les organitzacions veïnals com obliga la llei, ja que si som els veïns qui hem de pagar, volem supervisar el procés.
* Una política d’educació ambiental per REDUIR LA QUANTITAT DE FEM I AUGMENTAR EL RECICLATGE.
És millor per a la nostra butxaca i per al medi ambient.

PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA TAXA DE TRACTAMENT DEL FEM.
Consorci València interior.
(Federació d’ urbanitzacions de Llíria “Camp de Túria”. Plataforma Llíria habitable, Associació de veïns el Pic (Llíria);íria. AVV El Raval Llíria. AVV. de l’extra radi de Vilamarxant; Federació A.VV.. Camp de Túria Naquera . Ecologistes en Acció La Serrania)"



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal