La recerca de la Memòria Històrica a Camp de Túria La recerca de la Memòria Històrica a Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La recerca de la Memòria Històrica a Camp de Túria

El seu delit fou ser un bon home. Cipriano Esteve Martinez, dirigent de Izquierda Republicana i alcalde de Gatova (Camp de Túria) durant la Guerra Civil podrà per fi descansar al seu poble. Les despulles d'aquest llaurador de 43 anys que arribà a ser alcalde de Gatova des de 1931 a 1934 i posteriorment als anys de l'enfrontament civil seran soterrades al seu cementeri.

El 2 de Novembre de 1939 i després d'un proces sumaríssim, va ser afusellat junt a altres tres companys a Segorb i soterrats en una fossa comú que ells mateix varen ser obligats a cavar. Han tingut que passar 73 anys per a que gracies a les gestions realitzades pel Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica hagen sigut exhumats els cosos i traslladats, segons han decidit els seus familiars, a les poblacions d'on mai degueren d'eixir.

Demà dissabte dia 11 de febrer i a les 12'00 hores , tindrà lloc a l'Ajuntament de Gatova un acte d'homenatge a la memòria del que fora alcalde del seu municipi Cipriano Esteve. Encara que han tingut que passar molts anys per a que se'ls haja pogut fer justícia, aquestos quatre republicans podran ser per fi recordats pels seus familiars davant una lapida i un nom, mentre que molts altres milers de defensors de la legalitat republicana que varen ser assassinats pels colpistes continuaran oblidats a les tapies i cunetes de tot l'Estat.

Des d'altres racons de Camp de Túria, els homes d'esquerra, celebrem l'homenatge als veïns de Gatova Cipriano Esteve, Vicente Martinez i Bernardino Martinez.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal