L'oposició de Sant Antoni s'oposa al fet que se cedisca sòl públic a mans privades per a Col·legis concertats, com pretén la Generalitat. L'oposició de Sant Antoni s'oposa al fet que se cedisca sòl públic a mans privades per a Col·legis concertats, com pretén la Generalitat.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'oposició de Sant Antoni s'oposa al fet que se cedisca sòl públic a mans privades per a Col·legis concertats, com pretén la Generalitat.

És un acord consensuat que alhora demana la construcció del segon Col·legi Públic que diuen és completament necessari. En l'acord coincideixen el PSPV i Plataforma, per la qual cosa presentaran una proposta conjunta i pretenen que l'Ajuntament de Sant Antoni es manifeste contra el projecte de la Generalitat de deixar en mans privades per 75 anys el sòl i la concessió del Col·legi que sobre ell construïsca el capital privat.

barracons de Sant Antoni
L'oposició atribueix al govern municipal de Sant Antoni que no estiga clar si ha sigut cedit el sòl públic per a la construcció del segon Col·legi, ja que "mai" han pogut veure el document corresponent amb el registre d'entrada de la Generalitat. I afirmen, que no consta en els expedients de la Consellería que avui dirigeix Maria José Catalá.

La incorporació de Sant Antoni als barracons preocupa i no agrada, ni a pares, ni a professors, ni a l'oposició. Per açò exigeixen la construcció del Col·legi i l'aclariment de la falta de comunicació a la Generalitat de la cessió del sòl per a la seua construcció.

Els proponents diuen que:

Es necessari que este Ajuntament intente, amb tots els mitjos que dispose, que el segon col.legi del municipi siga un Centre Públic i no es converta en un “municipi pilot” per a la creació de un centre de iniciativa social i propose

1- Reafirmar la defensa del sistema públic de l’ensenyament, com a millor manera de garantir l'exercici del dret a l'educació que, des de l'Educació Infantil fins a la Universitat, estiga al servei de les necessitats socials, de la igualtat d’oportunitats i dels valors democràtics
2- Demanar a la consellera d'Educació :
a- La retirada de la proposta de cedir sòl públic a empreses privades per a construcció i explotació de centres escolars durant 75 anys.
b- Instar a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a Iniciar la construcció urgent del segon col•legi públic en Sant Antoni de Benaixeve que puga donar solució als greus problemes d’escolarització que pateix el nostre poble i que també reclama el Consell Escolar Municipal en els seus acords adoptats el pasat 18 de Gener al respecte del “Arreglo Espolar para el CP 8 de Abril para el curso 2012/13” proposat per la Consellería de’Educació,, Formació i Ocupaci., amb l'eliminació dels barracons.
c - L'elaboració d'un nou mapa escolar consensuat amb la comunitat educativa, que done solució a la falta de centres públics existents.
4- Que se comunique a la Consellería d’Educació que la cesió de sol públic per a la construcció de un nou Centre Públic de Primaria per acords del Pleno Municipal de 18 de decembre de 2006, 30 de septembre de 2010 i 31 de Març de 2011 i de la qual cosa no tenim constància fehacient de que s’haja realitzat formalment, es refereix exclusivament a la construcció de un col.legi públic i no per a su darrera ceció a cap entitat de caràcter privat.
3 – Enviar la certificació amb l’aprovació d’aquesta moció a la Mesa de les Corts, als partits polítics amb representació parlamentària i a la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic i a les associacions municipals.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

3 comentaris :

  1. Y AISAB?

    No entiendo, y mira que lo he intentado, la postura de AISAB. Se declaran 100% a favor de la enseñanza pública pero no trabajan en ese sentido.

    ResponElimina
  2. Al hilo del anterior comentario de David con respecto a la postura de AISAB en el tema de la Educación Pública y a tenor de no adherirse a la moción conjunta del PSPV-PSOE y Plataforma, está claro que una cosa es lo que digo y otra lo que hago.

    ResponElimina
  3. mi hijo está en los barraconesdijous, de gener 26, 2012

    Es necesario el Colegio Público, pero habrá que serimaginativos porque por muy fuerte que grite el Ayuntamiento, si quisiera aunque no va a querer, la Generalitat no va a construir, leí aquí mismo que CIEGSA se cerraba y que dejaba una deuda importante.

    La solución tendrá que ser imaginativa.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal