L'històric mercat de l'Eliana tanca les seues portes i no estarà ja en Nadal del 2011. L'històric mercat de l'Eliana tanca les seues portes i no estarà ja en Nadal del 2011.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'històric mercat de l'Eliana tanca les seues portes i no estarà ja en Nadal del 2011.

La part de l'edifici que es dedicava a mercat ja porten anys sent una mínima expressió de l'edifici global.

Amb el tancament de les últimes parades, l'Eliana tanca una part de la seua història recent i obri al futur la possibilitat de dedicar-hi un espai urbà a la cultura i les necessitats associatives. El comerç local ha preferit usar els locals dels seus carrers per a oferir els serveis comercials.

El tancament no ha estat motivat per la crisi ja que als últims anys el mercat de l'Eliana, la zona interior que usen les parades fixes a l'edifici conegut com mercat en eixe municipi, havia deixat d'usar-se pràcticament. En eixos darrers anys l'oferta de parades havia disminuït i actualment es reduïa a dues. El mercat que té més de 30 anys d'història, va ser construït al seu moment per a donar servei a un municipi que encara no apuntava a ser una destinació turística residencial. No obstant açò els canvis socials i la ubicació de la majoria de les tendes o parades a l'exterior, en locals comercials dels carrers de l'Eliana havia deixat al mercat sense contingut.

De tota manera el tradicional soc o "mercadillo" dels dimecres que ocupa tota la plaça i els carrers adjacents seguirà mantenint-se a l'entorn del recinte.

Ara una decisió municipal obliga a que les dues últimes parades abandonen el recinte - a la foto els propietaris desmunten definitivament les parades-. A partir d'eixe moment, l'històric mercat quedarà a la disposició del municipi per a afrontar la reforma de l'espai urbana i donar-li la utilitat social que l'ajuntament desitje.

Actualment la gran part de l'edifici del mercat ja hi és dedicat a activitats culturals. En ell es situen la societat musical que realitza els seus assajos i té la seua seu en ell, també una xicoteta cafeteria-restaurant, fins i tot alguna associació fallera ha usat i usa aquest recinte. En l'últim any s'ha incorporat a l'edifici una estructura nova que ja anunciàvem ací i que potser apunte la destinació final de l'edifici, un lloc en el qual la cultura, manifestada als seus diferents àmbits tinga ubicació.

Canvis socials que es reflecteixen també a l'entorn urbà, segurament no seran vists d'igual forma pels botiguers que deixen les seues parades, que per altres ciutadans que esperen veure la nova utilitat social del recinte.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

3 comentaris :

  1. El mercado ha ido perdiendo paradas. En cuatro años han caido todas las que habia. Es muy pequeño para hacer de super y se acumulaban 2 paradas de fruta, por ejemplo juntas. Los compradores teniamos mas oferta y nejor fuera en las fruterias de alrededor. Mercadona al principio hizo su daño, pero al estar en medio del pueblo ha generado mas tiendas a su alrededor. Tendrán mejor uso si se dedica a cultura y asociaciones.

    ResponElimina
  2. No em podeu negar que dóna pena que açò ocórrega. Encara que és cert que per tot el nostre municipi s'han repartit les tendes. Afortunadament el comerç local està més viu que fa uns anys. Encara que la crisi està matant ja algunes tendes.
    Però el mercat dels dimecres segueix posant-se i s'omple de gent. Aqueix costum es manté i a més és negoci.

    ResponElimina
  3. Els locals del mercat si l'ajuntament fera el que deu, han d'usar-se per a l'Associació Musical i per a rendibilitzar el nou local auditori que s'ha construït.

    Cert que dóna pena, però l'economia del xicotet comerç de l'Eliana fa temps que funciona al marge del mercat

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal