Els Verds P.V. fan una crida a la mobilització dels valencians contra la ubicació del dipòsit nuclear a Zarra Els Verds P.V. fan una crida a la mobilització dels valencians contra la ubicació del dipòsit nuclear a Zarra
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds P.V. fan una crida a la mobilització dels valencians contra la ubicació del dipòsit nuclear a Zarra

Molt a prop de Zarra, a l'altra banda de la Vall d'Aiora, es pot veure com de les torres de refrigeració de la central de Cofrents ixen dues columnes de vapor d'aigua. Els veïns de Zarra s'han acostumat a viure amb eixe perill i per a alguns el que l'ATC de residus nuclears s'instal·le al seu municipi pot dur treball i diners per al poble, situació que ha provocat la divisió en la seua població entre els que son favorables a acceptar-ho com un bé i els que estan totalment en contra pel perill que representa. Des de que el Ministeri d'indústria va apostar perquè la sitja nuclear fora instal·lada a Zarra, el seu Ajuntament va oferir uns terrenys propietat de les empreses que la família Cotino, vicepresident del Consell, te al municipi.

Ací al País Valencià, els Verds s'han oposat de sempre a tenir a les nostres terres eixos grans dipòsits d'emmagatzematge de residus nuclears i amb eixa línia, des de L'Eliana, ens han fet arribar una nota fent una crida a la mobilització de la ciutadania valenciana contra la ubicació del dipòsit a Zarra.

Diu, Joan Francesc Peris, portaveu d'Els Verds del PV que "Davant de les informacions de la premsa de la recomanació del govern eixint del PSOE a Rajoy, d'ubicar el cementeri nuclear a Zarra, els dirigents del PSPV o els que el volen renovar hauran de deixar ben clara la seva posició..... ja que és l'opció més costosa econòmicament, doncs és molt més barat deixar els residus radioactius en superfície i en sec en cada Central Nuclear, que construir un dipòsit centralitzat i no s'entén que després d'anunciar tanta austeritat i retalls en despesa pública es mantinga aquest projecte"

Segueix dient la nota que ens ha enviat el Col·lectiu d'Els Verds de L'Eliana que centralitzar tots el residus nuclears generats a l'Estat és crear un transport continu per les nostres carreteres d'uns materials altament perillosos per la seua activitat radioactiva i que suposaria la multiplicació innecessària de possibles accidents nuclears, a més a més que desprès de tenir en compte l'interes per eixe tipus d'energia, del Sr. Rajoy, anunciada al seu debat d'investidura, convertiria la zona on s'instal·le la sitja centralitzada en una bomba radioactiva cada vegada mes potent i perillosa.

Reclamen al mateix temps que " els socialistes valencians es definisquen i diguen clarament si estan d'acord amb la ubicació del dipòsit de residus nuclears a Zarra o el rebutgen en cas contrari".

És ben cert que veient la perillositat d'eixa energia, caldria cercar altres alternatives més ecològiques i també es cert que nosaltres, tothom, deuríem fer l'esforç d'ajudar a aconseguir-ho ja que veient el mal us i abús que fem de l'energia, tota quantitat ens sembla poca.

La substitució urgent de l'energia nuclear per les energies renovables és una necessitat que no deu ajornar-se, en primer lloc per que Espanya no es deficitària amb energia elèctrica, tot al contrari, s'exporta a algun país. Ens recorden al mateix temps Els Verds, a traves del seus components ecologistes de L'Eliana, que "informes científics estan alertant dels milers de càncers que es patiran als EUA com a conseqüència de la radioactivitat contaminant de Fukushima i es pregunten quants càncers hauran estat provocats per Txernòbil a Europa i, en concret, a Espanya"...."És un crim contra l'espècie humana mantenir en funcionament les centrals nuclears"
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal