Si l'Ajuntament planta baladres i aquestes són verinoses serà responsable l'Ajuntament? Si l'Ajuntament planta baladres i aquestes són verinoses serà responsable l'Ajuntament?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Si l'Ajuntament planta baladres i aquestes són verinoses serà responsable l'Ajuntament?

És el que es pregunta el PSPV de la Pobla de Vallbona que ha denunciat que l'Ajuntament planta baladres en un parc públic dedicat al joc infantil i al esparciment de majors. Açó está pasant a Rascanya.

Els baladres són plantes mediterrànies molt boniques i bastant ben considerades en el nostre entorn, però no són plantes per a parcs infantils pel seu caràcter tòxic. Així ho ha denunciat el PSPV respecte de les plantes que l'Ajuntament de la Pobla està posant en diferents zones del municipi.

El portaveu socialista, Jaume Cortina, ha lamentat el caràcter “autoritari” i “prepotent” del Partit Popular de la Pobla “perquè han fet cas omís als advertiments que des del grup socialista hem realitzat amb l'objectiu d'evitar el perill potencial que l'existència d'aquesta espècie tòxica pot resultar per als usuaris d'aquest jardí”.

El “baladre” –denominació en valencià d'aquesta espècie- s'ha plantat recentment al llarg de tot el parc municipal d'aquesta urbanització, en l'àrea oest del terme municipal, malgrat que la ingesta o manipulació de la mateixa provoca seriosos problemes de salut.

El quadre clínic dels baladres es manifesta a les 4 hores de la seua ingestió i consisteix en un malestar general acompanyats de signes buco-gastrointestinal amb abdominal. En els casos mèdics més greus s'han trobat, a més, manifestacions cardíaques amb nàusees, vòmits, mareig, confusió, bradicàrdia, bloquejos auriculo-ventriculars o hipotensió.

El grup socialista ha deplorat la falta de reacció de l'edil de jardins, Héctor Llorens, del Partit Popular, davant aquesta denúncia “doncs no solament no ha rectificat i assumit el seu error sinó que a més ha restat importància al perill que suposa l'existència d'aquesta espècie tòxica de plantes”. De fet, en aquest jardí públic existeix un àrea amb jocs infantils que inciten als xiquets i xiquetes a acudir cada vesprada a aquesta zona verda.

El PSPV de la Pobla recorda que en moltes àrees residencials del municipi “els ciutadans troben a faltar més zones verdes per a l'esplai i els moments d'oci, a més d'una major participació d'aquests veïns en el disseny i configuració dels parcs públics que, al cap i a la fi, són un lloc on passen moltes hores, tant els pares com els xiquets”.

La plantació dels baladres ha provocat, així mateix, les protestes i l'empipament dels propis pares i veïns de la Rascanya pel perill que suposa per a la salut les persones que acudeixen al parc i que, per desconeixement, puguen ingerir en un moment donat part d'aquestes plantes tòxiques. No obstant açò, l'ajuntament ha preferit ignorar les peticions de substitució d'aquestes plantes perilloses.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal