L'ajuntament de la Pobla convoca el concurs de cartells per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 2012 L'ajuntament de la Pobla convoca el concurs de cartells per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 2012
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ajuntament de la Pobla convoca el concurs de cartells per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 2012

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha convocat el concurs de cartells de cara a la commemoració del Dia Internacional de la Dona anomenat ‘Dona 2012’. El consistori utilitzarà el cartell guanyador com a imatge per a tota la seua campanya informativa i de promoció dels actes d'eixa commemoració.

Cada concursant podrà presentar un màxim de dos cartells, als quals es podrà adjuntar algun lema. La presentació de propostes finalitzarà el pròxim 18 de novembre. El jurat estarà compost per membres de la regidoria de la Dona de l'Ajuntament de la Pobla i de professionals relacionats amb el disseny gràfic. El veredicte serà emès abans del 30 de desembre.

Hi haurà un premi de 200 euros per al cartell guanyador. Tots els cartells presentats seran exposats en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura durant el primer trimestre de 2012.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora o també Dia Internacional de la Dona se celebra el dia 8 de març i està reconegut per les nacions Unides.

En este dia es commemora la lluita de la dona per la seua participació, en peu d'igualtat amb l'home, en la societat i per a un desenvolupamentament íntegre com a persona. És festa nacional en alguns països i és commemorada per Nacions Unides.

La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir a finals del segle XIX en plena revolució industrial i auge del moviment obrer. La celebració recull una lluita ja engegada en l'antiga Grècia per Lisístrata, qui va començar una vaga sexual contra els homes per a posar fi a la guerra, i reflectida en la revolució francesa, els parisencs que demanaven “llibertat, igualtat i fraternitat” van anar cap a Versalles per a exigir el sufragi femení, però no va ser fins als primers anys del segle XX quan es va començar a proclamar, des de diferents organitzacions internacionals d'esquerra, la celebració d'una jornada de lluita específica per a la dona i els seus drets.

En commemoració al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona organitza una sèrie d'activitats en les dates pròximes a este dia. Dites activitats consisteixen en conferències, col·loquis, excursions, entre altres actes i seran concretades en la programació anual referida a tal celebració

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal