Els barracons del C.P. 8 d'Abril Els barracons del C.P. 8 d'Abril
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els barracons del C.P. 8 d'Abril

Com a membres de l'especie humana hem de sentir vergonya al veure com, en lloc d'aules, els nostres fills menuts son acoblats dins d'unes estructures de fusta comunament conegudes com barracons (aument. de barraca, caseta tosca, edif. rectangular d'una planta per a albergar tropes. Dicc.de la Llengua Espanyola). Hem llegit moltes vegades que en barracons s'han instal·lat a aquelles persones damnificades per terratrèmols o riuades, barracons son també les casetes de fira i barracons son les dependències-vestuaris que usen els paletes a les obres de construcció. Com a tota paraula que no agrada, avui a eixos barracons, tracten d'anomenar-los aules prefabricades, un mot que enmascara la realitat.



Tota especie animal cerca els millors racons per als seus cadells, però aquells que gestionen els nostres diners, han decidit que, els nostres cadells, eixos nanos que tant s'estimem tenen bastant en ocupar-hi barracons. ¿On estaran els lavabos, en altra caseta? i els dies de fred i pluja ¿que faran? ¿els tocarà mullar-se?.



Esta clar que les solucions aportades per les nostres autoritats no han convençut ningú, era inadmissible voler traslladar als menuts a altres municipis amb autobusos. Tampoc era la millor solució tractar d'ocupar la Casa de la Joventut i habilitar la casa del conserge com a aula d'ensenyança és veritablement esperpèntic. Ara com si d'una premonició es tractara, podem veure a la fotografia el lloc on el Gobern Municipal ha decidit instal·lar els barracons, l'espai és el mateix que fa uns dies ocupava un circ.



Sant Antoni creix a bona velocitat i necessita un segon col·legi i eixa és una de les promeses electorals que el PP ens ha estat fent darrerament. ¿Que s'ha fet d'ella? , com deien els nostres avis a festes passades, coques menjades.



Es comprèn el conformisme dels pares davant la manca d'espai escolar, el nou curs està a la porta i cal ubicar els xiquets que no caben al C.P. 8 d'Abril. Diuen alguns pares que tota la responsabilitat que ha generat aquesta situació és de l'Ajuntament perquè els ha entretingut amagant-los la veritat, els barracons no son la solució idònia però assumeixen la problemàtica i consideren que cal acceptar-la de manera provisional, però amb aquest Gobern Autonòmic ¿quant durara eixa provisionalitat?. Als Pressupostos de la Generalitat, les partides per a Educació sempre son curtes a diferencia de les dedicades per a grans esdeveniments que cada any estan mes unflades.



D'aquesta mala gestió que fan, alguns, dels nostres diners sols em quede amb la pregunta que em va fer un pare de Sant Antoni ¿El senyor Conseller del ram, també porta als seus fills a barracons?.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. Tindrem barracons i és per a sentir vergonya, encara que crec que com a humà, no del meu mateix, sinó de la capacitat que tinc de permetre aqueixes coses. Al mateix temps que permet sous enormes i desorbitats d'alcaldes, regidors de govern i salaris enormes de directius de bancs- CAM per exemple, ja que és públic. Però Santander i Botí encara que siga privat. Vergonya perquè açò ocorre, mentre s'inverteixen quantitats de diners públics perquè la Banca no perda diners i no s'enfonse.
    Sé que sona demagògic, però és la realitat i així sona el dia a dia.

    Tindrem barracons fins a l'any en què la pluja siga de cireres que deia el meu avi.

    ResponElimina
  2. Padre que sabe que no hay otradiumenge, d’agost 14, 2011

    El verano desmoviliza, si había algo movilizaso. Los barracones los vivimos como un mal menor. Al fin y al cabo, ya sabemos que el Ayuntamiento de San Antonio no fará presión ante la Generalutat. El alcalde es un sumiso afiliado del PP.

    Más que al calde es un delegado del gobierno de la Generalitat del PP en San Antonio.

    A mí no me representa.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal