En l'acte de clausura es projectaren fragments del documental musical “Checkpoint Rock”, dirigit per Javier Corchera i Fermín Muguruza. L'actriu valenciana Silvia Rincón va interpretar una peça de teatre en moviment inspirada en un poema escrit per un xiquet palestí, i diversos grups d'alumnes contribuiren a l'acte amb la interpretació d'alguns temes musicals amb continguts relacionats amb la defensa dels drets humans i la pau.
El tancament destacat va ser a carreg de l'actuació musical de l'artista Nabil Almanzor. Format musicalment com pianista i guitarrista en el conservatori del Liceu i en el Taller de Músics de Barcelona, fill de palestins, Nabil representa un pont musical entre el folklore palestí i la música occidental. Compon, interpreta, toca i canta en 4 idiomes, castellà, català, àrab i anglès, i en les seues cançons s'endinsa en el cor del poble palestí, el seu dia a dia, les seues preocupacions, les seues esperances i la seua realitat. Per a finalitzar la festa es lliuraren premis als millors murals realitzats pels alumnes.
Amb aquesta festa es posa fi a les activitats d'aprenentatge sobre Drets Humans a través de la realitat dels refugiats de Palestina, portades a terme al llarg del curs 2010/11 en els centres IES l´Eliana, IES Comarcal Godella, IES Joanot Martorell i CP Rodríguez Fornos amb la participació d'un total de 310 alumnes, entre ells 240 de 2º i 4º ESO i 70 de 4º primària. Les activitats en els centres han consistit en quatre tallers en les aules i una sessió de teatre fòrum per als alumnes de secundària amb la representació de l'obra “La meua casa no és una maleta” creada per la Companyia de teatre Larvarium i una sessió de contacontes palestins per als alumnes de primària.
L'objectiu d'aquesta activitat, finançat per la Consellería de Solidaritat i Ciutadania, és incentivar el coneixement per part de l'alumnat valencià de la situació dels xiquets i xiquetes refugiats de Palestina, afavorint un sentiment de solidaritat i empatia entre les poblacions d'ambdós països.
Cap comentari :